cornelis vreeswijk - ballad om 100år.

skoja min doja att detta är grejer det!


sol i sinne.

herro. mina inlägg har duggat lika tätt som regnet sista tiden. alltså inte alls.
så vad för balla saker har hänt i mitt liv det senaste som ni bara längtar efter att få reda på?
- jag kvartar fortfarande hos mor&far.
- jag har klivit i min sommarroll, "lilla helstekta grisen". har svårt att ha kläder på överkroppen pga brännskador till följd av en dag på playan. topless tills det brända lagt sig anyone?
- jag blir full på ett glas vin pga (tackvare?) mina fräna tabletter.
- har inte hittat kärleken denna veckan heller.



snart kommer min andra hälft hem. jag längtar!

edith piaf - non, je ne regrette rien.



helt fantastisk!

smackylips.

jag utropade ju ett konsumtionsstop inför kommande månad. gick åt pipsvängen (kul uttryck!) rätt fort. har länge suktat (ett kul till) efter det ultimata läppglanset men eftersom detta verkar vara omöjligt att finna fick jag ist för att kompensera slå till på två stycken relativt ultimata. eller ett var ett rent dårköp, ett helt klart som jag hittade på lindex som utlovade plump (ganska svag effekt men dock effekt alls. jag ser det som hundra spänn i sjön). sen la jag vantarna på ett ett näst intill ultimat gloss från bodyshop. värt var enda öre (närmare bestämt 16900 ören).
nu fattas väl bara att jag tappar bort denna dyrbara investering.


fuzzy.

mitt lilla expriment att få reda på vilka NI är gick ju mindre bra. den enda som vågade säga hej var ju frida. därför får hon ett speciellt hej tillbaka riktat till bara sig.

HEJ FRIDA!

nu är ytterligare en helg till ända. min vita helg. det är så här det känns alltså. tre kilo tyngre. satt ju och proppade i mig godis och kollade film både fredag&lördagkväll. sparade väl dock in ett par slantar på att stanna hemma. slantar som förövrigt kommer ryka på tisdag då det vankas tripp till liseberrrrg.

är fortfarande hos mamma&pappa. vande mig äckligt fort vid att någon lagar mat till mig. vad jag däremot inte vant mig vid är att sova i en 90säng. igår var jag dessutom tvungen att dela den ringa platsen med en av katterna. rätt mysigt med en liten katt som spann tills jag somnade men lite för lite svängrum för att kunna sova helt bekvämt.


they try 2 make me go 2 rehab..

bott hos mamma&pappa över helgen. har varit sjuk så dom har fått pyssla om mig. har ju då och då snackat om att ha en vit helg, och nu, nu har det skett. inte en droppe alkohol. teve, godis och tidigt i säng. vilat, vilat, rehabiliterat och vilat.

att krampaktigt hålla tummarna för svensk seger igår var ju också slöseri med tid, perelli loosade ju big time. kom typ på  tjugondeplats. dom skulle skickat mig, då hade europa fått se en kick ass seger!

idag är det studentbal. ska försöka bli människa igen och ta mig dit och se. tänk att man själv pinnade runt i en fantastisk klänning, underbart hår och ett glas champange i handen för två år sedan.



idag är det ju dessutom morsdag. har inte köpt något till min mamma. hon sa att det räckte att jag var hemma hos dom hela helgen. tror nog ändå att mors- liksom farsdag mest är spinn för ekonomin.

mr eter 2008.

detta är inte första gången jag prisar snillet christer lundberg. under lång lång tid har christer varit min storfavorit i p3. också universal poplab, bandet han sjunger i, är något som faller mig i smaken. syntigt, popigt, nördigt, fantastiskt!

till saken hör nu att jag tidigare i veckan skickade ett mail till christerredaktionen angående ett inslag i programet och idag, vad hände då måntro? jo, jag fick svar från christer him selfe. fränt!


komsi komsi..

nu undrar jaag.. vilka är NI?
statistiken skvallrar om att ni är ett gäng, vågar ni ge er tillkänna?



ni kan få hälsa på min tama lama om ni är snälla..

vinn or die.(ta det med en nypa salt va)

hallelulja, perelli är i final!
det blir nog till att kika lite halvhjärtat på el grande finale på lördag då.


i'll show you.

idag har jag gjort massa fräna saker. eller iallafall massa saker.

segade alldels för länge imorse men tillslut tog jag mig ut på rask&hurtig promenad. därefter vankades det jobb. efter jobb blev jag upplockad för att fara till alströmergymnasiets aula för att se på the dynasty och deras show grow up.

the dynasty är en dansgrupp där min syster är med. egentligen är det hennes dansklass fast detta är som ett sidoprojekt. hela showen har dom skapat på sin fritid utanför skolan. utan hjälp från lärare eller andra vuxna.
koreografi, musik och sponsorer har dom kirrat helt på egenhand. trettio spänn smällere på och dom kör även imorgon fredag, klockan 19. gå och kolla vettja.

på vägen hem skingrades molnen från mitt sinne som legat tyngt ett par dagar så jag såg kvällssolen skina. inte ett moln på himelen, genast kände jag mig glad och fylld av energi. knöt på mig promenadskorna och gav mig ut på en promenad i rasande fart. kunde bara inte vara innomhus när himlen sken blå.
raska steg, var ju tvungen att hinna hem till dirty sexy money!

plasticisfantastic.

igår satt jag och ett par vänner och bollade med idén om plastikoperationer. jag sa att om någon la en bunt cash i handen på mig och sa 'varsågod till valfri operation' skulle jag lätt passa på men jag skulle aldrig själv spara pengar eller ta ett lån till något sådant.

klart att man egentligen ska vara nöjd med hur man ser ut och det är ju skavanker och ojämheter som gör varje person unik och det är inget fult med det. världen hade förmodligen vart mycket tråkigare om alla vart formstöpta dockor men samtidigt som folk säger att det är ytligt att vilja fylla pattarna med plast så ränner dom själva stup i kvarten och gör saker som ändrar deras utseende. solar, färgar, klipper, gymar, bantar. you name it.

vädrar jag en gnutta dubbelmoral?

själv hade jag inte bangat att hoppa upp på britsen så länge räkningen inte dimper ner i min brevlåda. plastic IS fantastic!



vad är äkta och inte på denna här kroppen? never mind för hur som helst är hon är dödssnygg.

triss.

nu är det sovdags. ska bli hemskt skönt att krypa ner i sängen och dra täcket omkring sig. hade varit mysigt att dra någons arm runt sig med, men tja man kan inte få allt här i världen. slipper ju tjivas om täcket iaf!

ikväll har jag sett film, darjeeling limited, förjävla bra helt enkelt. lite knepig men ack så underbar.



ps. om två veckor är jag återigen den blondin ni vet att ni älskar.

sugar high + empire records.

skönaste låten, skönaste filmen. dock inte skönaste ljudet. fan va bra!


speak out.

ibland önskar jag att jag hade en helt anonym blogg. nu kanske det inte är pulshöjande många besökare varje dag men man vet ju aldrig vilka de snokande rävarna är.

ibland vill man ju bara kunna slänga ur sig vilka dumheter som helst utan att riskera få pisk på fingrarna för det.

hurtig dag förövrigt. tvättar och nu ska jag på promenad. halleluja emilia!

emd. fmg. ghb?

"sveriges nya supergrupp stavas emd"
tillåt mig hånskratta. ni har sett reklamen?

emd får mig alltid att tänka på fmg som är en kille av helt annan kaliber.
kanske för internt men ack så undehållande.



ah vilka grabbar va, ni blir allt lite sugna va!

helt hysteriskt.

absolutely fabulous, lika fantastiskt varje gång!



ikväll har det varit roadtrippi'n med carmer&hilsa på schemat. jag hyser en extrem hatkärlek till utflykter i bil. det är soft att åka runt men jag blir alltid så himla åksjuk. tricky!

workout.

hej nu ska jag träna.
var ca en evighet sen men nu bär det alltså åter iväg. räknar med att se ut ungefär så här lagom tills nästa gång solen kikar fram.(hrm..)


starving.

how 2 survive with ingen mat alls in your home!
detta är titeln på den handbok jag just nu är i extremt stort behov av. vatten och bröd won't keep me going 4evvah.

förretsen är det ju en
tjeja här i stan som försvunnit. crazy! hoppas hon kommer tillrätta oskadd. fan va sånt är kymigt då det kommer så nära. uscha!

magic.

igår var det fest.
jag var svinduktig på att dricka typ varannan vatten. kanske med för att jag inte hade råd med vin fter att ha åk världens dyraste pendel. 137spänn kostade det att ta sig hem(och det var bara hemvägen). och i det ingick det som vanligt skräninga teens och smutsiga säten.

kvällen var späckad med roligheter. svinbra musik, massor med dans och så ett band.
ett band ja. och inte vilket band som helst utan förmodligen ett av göteborgs i särklass hetaste band.

alltså vad är det med killar som sysslar med musik? varför är dom alltid tusen gånger hetare än killar som..som inte sysslar med musik?



vi var som vanligt otroligt fab. lisa, jag själv och caroline.

on time.

förfest på dårhuset. jag är klar. har varit klar i flera minuter så var är alla?
tror en del tog hotet om att inte komma fööör tidigt lite väl allvarligt. kvart över sju, jag är klar. jag är klar, jag är klar. kan tjata om det i all evighet.

idag ska jag ta det lugnt. fick min beskärda del alkohol igår. är fortfarande bakis.
var nog lätt att sminka sig, skakiga händer och skelande ögon. typ.

nåväl. FEST mis amigos!

geniet i natten.

hejochhå. ut igår med ett glas i sikt. ramlade innanför dörren framåt fyra snåret. fråga mig inte hur jag kom ur kläderna och inte heller hur jag lyckades med konststycket att tvätta bort sminket. vaknade och frös som en tok och insåg att jag somnat ovanpå täcket.
kröp ner och drog täcket tätt omkring mig och somnade om. varmt och skönt. som picken över i:et fick jag ett snilledrag där mitt i natten och drog ner rullgardinen så solskenet inte skulle väcka mig.

det är alltså så här man spenderar en lördag. bakfull och jävlig. va fint.

helg tamigfan!

hej för fan.
NU jävlar i mig är det helg. GUD VA SKÖNT.
(oj vad jag svär.)

snart är det mat och medans maten blir klar ska jag ta en dusch så jag slipper lukta gammalt kaffe, not very hot änna. sen ska det sminkas och kanske att jag ska klämma ner mig i något av garderobens senaste tillskott.
och sen vankas det vin. fy tusan alltså.

men frågan kvarstår. hur spenderar man lördag-dag?
är det kungsgatan och knöiga fik som gäller med resten av stan? beachen lär ju inte bjuda in till lek direkt.


förretsen så ska jag säga en sak. förut då jag hade käkat värsta stora lunchen fick jag hicka, och inte vilken hicka som helst utan värsta megahickan så en gång spydde jag nästan. det var spexigt. då såg jag nog ut så här. fast på den bilden kräks jag inte, jag gurglar flår. (flour?)

rush!

ojoj nu är det bråttom. måste hinna käka innan jobbet och maten blir ju aldrig klaaar! panik!

en arbetsdag. snart klar. snart helg. OH LJUVA HELG!
ivkäll vankas det bira på exempelvis bodegan (mer känt under namnet carmens. egentligen carmens bodega.)

kom med vettja!

håkan h!

nu ska jag iväg och lira kubb och hoppas på att himelen inte öppnar sig. en dag jobb kvar, sen är det helg för mig med!

håkan h, mannen myten mm...


detta är alltså inte en video däremot är det en av just nus bästa låtar. make lööv to mitt hörselorgan.

save it.

nu har jag vart på svettig promenad. det är kallt så man får pinna på fort så man blir varm. duktiga jag!
har planer på att smyga mig bort till gymet någon dag. var ju tag sen..månader sen. hade nog vart skönt att få fart på kroppen igen.

jag har fattat ett beslut. nästa månad ska jag ha totalt konsumtions stop!
med undantag för käk då så klart. och typ plåster och sånt om jag råkar behöva det.
absolut noll kläder och inget smink eller sådant.
det blir alltså hyra, räkningar, käk och ett frisörbesök. thats it!

she did it again.

idag vankades det shoppingtur med pappa. när är det förresten farsdag? jag ska köpa världens bästa present då iaf för han är en så rackans bra farsa! vi budget shoppade som dårar, inget lyx här inte men det behövs inte för att vara dödssnygg. jag menar, se bara på mig!



jesss. tre klänningar, ett par skor, en tröja, ett par skinntighta röda brallor, två par tights(vita&svarta) och ett gäng linnen&tishor, svarta, vita och en mint. alltid bra att ha.

ibland är garderoben en fest.


let's brag.

idag har jag återigen blivit totalfattig. hämtade ut mina kläder och tänkte skryta med några av budget fynden.



svart linne, halsband, spräcklig kofta, kort röd kofta, jeansjacka, klänning och jordens skönaste tights.

abstinens?

kaffe, kaffe, kaffe!
har mot min vilja utvecklat ett kaffeberoende är jag rädd. dagar jag inte jobbar (som idag alltså) är det alltid något som saknas och som jag går och är sugen på. jag vill ha en latte och jag vill ha det nu!
så här ser den nya leksaken på jobbet ut förresten, fast med tre grupper och inte två.



NU ska jag åka och hämta mitt klädpaket. wiiiie!

aktivera.

hej idag är jag ledig och tydligen solen med.
hur har jag utnyttjat dagen än så länge? om jag ska vara ärlig, inte alls. knaprat frulle och glott på teve. välanvänd tid emilia, bra gjort.
får nog släpa mig ut på promenad och känna på vädret lite tror jag bestämt.

BTW. fotbollen gick skit igår. 3-0 till elfsborg. röv.

förresten var det med längesen man såg en riktigt kul film. jag är en riktigt sucker för underbara nördfilmer. typ 40 year old virgin, superbad och anchorman. mer nördar på bio!


dräparn, my man!

jag älskar att den nu framlidne christer pettersson ser ut som tidernas charmigaste superhjälte här. vi har hoplouie att tacka för detta.


off2work.

trött så trött.
blir ingen förmiddagspromenad idag. för seg för det. iofs är det nog just en promenad som hade fått igång mig men jag ooorkar inte. efter jobbet kan det nog få bli en sväng istället.
nu är det hög tid att bli klar för dagen. kan inte sitta och halssova hela dagen.

såg förresten en stund på little miss sunshine igår. så himla bra och bäst av allt, steve carell, så klart!


flingtime.

ja harre alltså. då var helgen till ända. pretty mycket har hunnits med så som lite sol, fest och idag vankades det grillat hos mor&far.
lördagen var helt sjuk egentligen. lördag kväll alltså. det rymms så mycket sköna dårar i denna lilla stad. i love it. hade ju dock gärna fått finnas fler sköna, snygga singel män än det gör dårar men ja, som i alla lägen får man göra det bästa av situationen. ha roligt åt dom.

varje by har sina guldkorn, synd bara att det ska vara så svårt att vaska fram dom.


och se hur det gick för titanic..

och vem väckte mig ut min skönhetssömn i dag då? det ska jag tala om, det gjorde nämligen herbert. vem är det tänker ni, kalsongmodell, rockstjärna, fotbollsproffs?
herbert, alingsås stolthet, en gammal himla ångbåt! självklart valde den att vara ute och tuta och fräsa ånga när jag själv ville sova. damn you din förväxta barkbåt!

painted love.

dagar som denna känns inte så tunga. alla bekymmer skingrades med molnen. nu är mitt största problem vilket nagellack jag ska välja att piffa upp mina tassar med.


stroke.

halleluja!
det är lördag, helg alltså, jag fick sluta jobbet redan klockan 12, jag har hunnit med att sola och dessutom äta en god lunch.
som anti-grädden på moset råkade jag dock bita mig i tungan i morse då jag åt frukost och det gör fortfarande ont. typ halvvägs ner i halsen dessutom. ett ordentligt hugg var det minsann.

men icke är väl jag ledsen för det, jag har fått fina fräknar idag. fräknar is nice.

det drar ihop sig mot fest med. orkar inte göra mig klar riktigt än bara. ska nog unna mig en liten sovpaus först.

kl 21.48

imilija tackar för sig och säger godnatt. imorrn blir det som sagt litegranna jobb och sen ska det krökas!


what to do?

äntligen fredag, som folk brukar säga.
jaha då var det fredag, väljer jag själv att säga.
fredag betyder ju för de allra flesta helg och ledighet. för mig är det bara ytterligare en dag av arbete.
upp i ottan men hem relativt tidigt för någon timmes sömn och lite njutning i solen tror jag bestämt.

sen vankas det så klart fest. i solen. fy fan va skönt.
längtar tills att morgondagens jobb är över. åååh jag vill också ha helg. NU!

dessutom skulle jag fått att paket från h&m denna veckan. men nu är ju änna veckan slut, man kan väl sällan hämta ut sådant på en lördag? jag som hade hoppats på att få ha lite nya fräshiga kläder imorrn kväll.


vardags vin.

idag har varit en bra och dålig dag. ledig och njutit avsolen i fulla drag, lunch med mamma, sol och glass tillochmed. då promenerar han förbi. allting liksom stannade och jag insåg att jag är totalt hjärndöd som fortfarande är högst förtjust i honom. iiiirriterande!

sen fortsatte dagen och jag tänkte inte så mycket mer på honom och nästa projekt för dagen var en picknick. ost&kex och vin. inte helt fel i solskenet.

bo kaspers orkester - kaos

 

så jäkla jäkla sköna!

the adventures of paragrafryttarn and i.

gårdagen samanfattat i bilder. jag och paragrafryttarn tog tåget för att ladda. vi värmde upp med burgare och vin. resten är vid det här laget historia..


änglarna!

IFK VAAANN! (för den som mot all förmodan missat det.)
jag är nu mera ett hängivet fan och min rätta plats är i klacken. klockrent väder och snyggt spel, jag är tvärnöjd. borås på måndag C?

sjukt bara hur snabbt det dra i väg med stålar en sån här fin dag. tågkort, vatten, vin, mat*2, mer vin.. tur att biljetterna var betalda i förväg iaf.

skulle också vilja slänga ut mig en offentlig ursäkt till de som satt på tåget hem samtidigt som mig igår, om det osade lite gamal gympasko så var det nog mina skor+fötter. hade skoskav så jag var tvungeeen att ta av skorna. okej?

fussball.

ja ikväll gäller det, ska bli så kul!
har laddat upp med att släpa mig ut i solen på långpromenad med loffert. gick så fort benen bar och sedan landade vi på en bänk i solen och satt och pratade och njöt av värmen.
har precis ätit. så himla tråkigt. laga&äta mat själv, finns det något tråkigare?


put a gun to your head.

alltså, vad har man på sig på en fotbollsmatch? vanliga kläder? ovanliga kläder?
jag räknar med heta huliganer! C har hotat med att det bara finns 18åriga pojkar på matcherna. boring-ring-ring.

nu ska jag slagga. blir tufft eftersom jag besämt mig för att sluta med nässpray (igen). ni kanske tror det är en enkel match men icke! är täppt i näsan och måste andas med munnen. det är något av det värsta jag vet. alla kategorier!


loading!

vilket väder. jag är i chock!
nu ska jag på miniroadtrip med brudarna. imorgon är jag ledig. ska uträtta massor med tråkiga nödvändiga saker så som tvätt och sen, dåååå är det fotboll!



om IFK gör som dom ska (vinna!) borde väl det finnas massor med lyckliga snygga killar som vill fira segern med mig? annars får jag väl traska över till motståndar sidan och se om någon där vill fira. jag är inte den som är den..

lykke li - tonight

är i grund&botten inte så förtjust i lykke li men tonight, damn alltså!


walk this way.

vädret är härligt, klockan är strax över 10 och jag käkade nyss frulle. känns som upplagt för en promenad va?
ska jobba men inte förän klockan ett. en ynka dag kvar till fotbollen. spännande värre va.


igår var jag på middag hos mamma&pappa. blir så glad och ledsen av att hälsa på där. glad så klart för att träffa dom men så ledsen av att se mamma. hon har så ont i sin fot hela hela tiden och ingen verkar kunna hjälpa henne. har varit hos en miljon olika läkare men aldrig blir det bättre.
finns inget värre än att se någon man älskar vara ledsen.

i sviterna av..

ohoj!
klappat&klart, har återigen misshandlat mitt konto genom att råka beställa ett packe kläder från vårt älskade h&m. man blir så snedvriden av billiga kläder, bara lassar på.

igår var det fest. husfest.
där bjöds det på geleshots. slemmigt men knappast mättande. jag for vidare för att ragga på rockkillar. gick så där med eftersom det inte fanna några. fick nöja mig med karatekid.
nära&kära var på plats. tänk att man kan bli så lycklig av att se ett ansikte. eller i detta fallet flera.

softa.

idag har jag jobbat heeela dagen. det ska belönas med ett glas. men bara ett. jobb imorgon igen, gäller att vara på topp då! lördagar är sega. stressigt, hungrigt och tröttsamt. förlängt öppettiden nu med så helgen blir ännu kortare.
men, nu ett välförtjänt glas. HOJ!

fin. finare. finast.

ledig dag. inte mycket vettigt har skett. varit och handlat. det är nog det flitigaste. försökt väcka liv i mitt matlagande med. just nu är jag in the middle of the matlagning. jajemen. är inte ofta jag köper saker som det verkligen kan bli äkta mat av. pasta och pastasås brukar vara min melodi.



med risk för att få brevbomber skickade till mig tänkter jag helt ogenerat slänga ur mig detta. vilket underbart regn!
mjukt, vackert, vårregn. allt bara exploderar. allt är så vackert!
känner mig inte det minsta tyngd av det faktum att det strilar ner vatten från himelen, för nu är våren här.

änglarnaaaa (vrål).

det vankas historia mina kära.
jag, emilia, ska för första gången i livet på fotbollsmatch. nångång ska vara den första med. tisdag den 7 maj går spektaklet av stapeln, vackra ifk göteborg möter kalmar ff och jag kommer vara på plats.
detta är min födelsedagspresent till bror som fyllde år igår om jag inte missminner mig (vilket jag inte gör.).

image505