är en ledig dag nödvändigtvis en skön dag?

dagarna rullar på utan att man kan göra särskilt mycket åt det. det är bara att sätta sig bekvämt till rätta och åka med.det planeras mycket med lite utförs. man vill mycket men förmår sig lite. man har så höga tankar om livet i stort, jag undrar om det är bra. nä fan, sätt er bekvämt i vagnen och håll i er i svängarna för tåget genom livet saktar sällan ner.jaha ja, då ska vi se hur senaste dagarna tett sig. ensamt utan hanna. alltså jag har andra vänner med och jag tycker lika bra om dom (hoppas jag inte får skit för detta uttalande) har spenderat mycket tid i sommar med hanna (och linus) och nu när hanna (men inte linus) har börjar skolan ute på ön igen är det så konstigt att inte bara kunna träffas när som helst, bara kunna ta en fika, sjunga med högt till bille the vision, prata av oss om saker eller bara umgås. hanna kom hem!ah sjukaste grejer EVER inträffade i förrgår alltså i tisdags. detta är läget. i måndags opererade mor min sin fot. med en rejäl dos smärtstillande och god vilja kan hon ändå halta omkring med foten i ett stort bandagepaket. en dag var allt hon klarade innan tristessen smög sig på. på tisdag förmiddag kläckte hon komentaren.
-emilia har du några cigg hemma?
-jo det har jag väl, hurså?
-skulle inte jag kunna få en?
-eeh, jo...
ah till storyn hör då att mamman min inte rökt på typ 27år och jag har endast sett henne göra det två gånger under min livstid, båda gångerna har varit chockande. men en cigg fine, hon tyckte lite synd om sig och foten så visst. men var det nog? NEJ! igår när jag kom hem efter skolan frågade hon igen, då hade jag inga för jag hade lagt alla mina pengar på en skolbok (jaa, duktigt flicka) då kläcker mor följande.
-duu, ska vi inte ta och åka ner till maxi och köpa nya då?
sagt och gjort, vi åkte till maxi. och i förbutiken utspelade sig förljande scen. jag står en bit bort och väntar på mor som ska hämta ut ytterligare en bok till mig så hon plötsligt utbrister.
-emilia! vilken sort vill du ha?
jag skämdes som en hund och väste att jag köper egna. det gjorde jag inte för mamma köpte ändå.
jag hoppas hoppas att det bara är en fas och att den snart går över. kanske är det en ålders kris? hon börjar ändå närma sig 50.. ja just det ja. hon är sjukskriven i 6 veckor pga foten. det kommer bli 6 långa veckor...ja vad har jag mer pysslat med senate dygnen? jo tillexempel idag så vågade jag mig äntligen på fenomenet sushi. det var kul och pyssligt men särskillt impad blev jag faktiskt inte. som mina vänner iofs förutsått. får väl ge det ett nytt försök fram igenom och se om jag gillar det bättre då.
sen har ju en av årets händelser dragit igång nu igen också, idoool! lika roligt och pinsamt varje år med alla förtappade kött som har gett sig fan på att dom sjunger som gudar och med friskt mod ställer sig framför den älskade älskade juryn och klämmer i från tårna och vägrar ta till sig att dom verkligen gör sig bäst i en ljudisolerad cell.förövrigt är jag också snuskigt sugen på att shoppa! nu när hösten verkligen har omfamnat en med regn rusk och mörker vill man ju inget hällre än att springa in och ut i affärer och pröva mysiga tröjor och snygga höstpjux. mm, shoppa!

men nä, nu får det räcka för en stund. nu ska jag försjunka i studier, har ju faktiskt ett prov som väntar och som jag men glans ska greja i nästa vecka.piis and löv mis amigos. emilia.

en tanke, en reflektion, förstår ni så gör ni.

charmen har släppt. nu är det mer tanken som binder, kanske efter närhet men vid en övervägning, inte närhet med dig. minnen eller snarare accosiationer -platser, saker, låtar minner om dig.
jag är inte ledsen. knappt arg.
but i do pity you, coward.
jag vet att du inte har självförtroendet på en bergstopp, men att det var så här och att du som person var så pytteliten som du visat dig vara, det trodde jag aldrig.
charmen den har verkligen släppt det som flaxar i minnet bak i skallen på mig är en bild av vad du var, ett luftslott.
ja du har bleknat det har du, både som minne och som person.
det är inte avsky jag känner, svårt att sätta fingret på. jag önskar dig dig dock inte heller särskillt väl för det är du inte värd.
i pity you. coward.

/Emilia.

mitt nya liv.

jaha då har man vart i väg och tränat också då. undrar hur länge "mitt nya liv" håller i sig egentligen. en sak som är säker iaf är att ska jag svettas så ska jag svettas med stil. no more friskis&svettis för min del, inte glammigt nånstans. det enda jag kunde glädja mig över var trots all svett och min otroliga anfåddhet att jag förmodligen hade en av de fastaste rumporna på bygget iaf (och den är inget att skryta med). himla gamla tanter, sitter hemma och virkar och går på friskis, har as bra kondis. lär ha tid att träna liksom, jag har viktigare saker för mig. typ kröka och slösa pengar.
well. nu ska jag iaf bli fit for fight på alla sätt och vis.
så släpar man sig till gamla hederliga friskis, trotjänaren. räknade med ett lugnt och fint medelpass. men nähä då, vem leder passet idag, jo rödhåret! den hispigaste och mest irriterande människa som går klädd i ett par trikåer! ytterligare en sak som inte går att beskria, gå till friskis och upplev henne. jag höll på att svimma efter uppvärmningen, pensionärerna däremot skuttade vidare. jag blev argare och svettigare för var minut som gick. jag är glad att ingen mer än lisa och de förtappade gamlingarna såg mig för synen kan inte vart mycket att hänga på väggen. tvär arg och förmodligen blossande röd travade jag efter och hoppade och viftade på rödhårets komando.
NÄ, nu är det nog för mig. jag vill svettas med stil! det ska ni ha klart för er!

tack för ordet.(det är min blogg, klart ordet är mitt.) emilia.

fear no darkness promised child.

jaha, och det regnar förtfarande ute kan jag meddela. gick precis hem från dagen enda lektion på komvux i ösande regn. men inte nog med att det regnade elakt på mig hela vägen så tog det dubbelt så lång tid att gå som det borde eftersom det kom in vatten i mina slip-in skor. till saken hör att dom är av skin och det blev livsfarligt halt så jag kan säga att i uppförsbackarna såg jag förmodligen minst sagt lustig ut där jag halkade omkring. väl hemma iaf fick jag torra mys kläder på mig så jag blev nöjd iaf.
snabbt om gårdagen. en helt vanlig lat söndag slutade med lite små äventyr. vi skulle bege oss på bio inne i gbg. vi bokade och betalade i förväg. vi hade lite snävt med tid men räknade ändå kallt med att 25-30 minuter skulle räcka för oss. det hade det kanske med lite tur gjort med om väder och vind varit med oss. nu vart det helt emot oss och det öööste ner regn och det var sjöar på vägarna och massa himla köande folk.
det slutade väl med att vi fick våra bio pengar tillbaka och vi ist fick bege oss till frk olssons för en fik. där var det sauna varmt men mysigt. det hejdåades på hanna som började skolan igen. hon kommer dock hem nästa helg men det kommer vara ensamt ensamt utan henne!
en till som åker bort och är borta lääänge är ju jonna. hon åker imorgon och det kommer också bli tomt!! som oslagbart mycket singeltjejer har vi haft så mycket kul ihop ute på dansgolven och jag hoppas att vistelsen i london blir ännu roligare för jorrmen! det känns som att alla försvinner nu ut åt olika håll. det är ju skoj det liskom men jag vill inte bli kvar lämnad i alingsås! jag ska komvuxa klart sen ska jag också bort!

jag är inte säker på att jag gillar vuxenlivet som tränger sig på. det gick så fort efter studenten. allt var chill fram tills dess men nu måste man ta ansvar och göra ngt av sitt liv också. det är väl lite skoj med mest skrämmande tycker jag.

oh ett tillägg på 2006års önskelista: arrangerade äktenskap. inget krångel med känslor hit och dit. ett smärr krav är ju dock bara att ens respektive är tät. men det har väl ens föräldrar vett på att välja en med lite klirr i kassan. jag ska aldrig mer i livet bli kär. det var ett misstag att bli det sist.

det är förresten timo räisänen fortfarande som ljuder i bakgrunden här, rubriken kanske avslöjade det med.

oh, idag har jag ju viktiga saker att göra förresten. har teori lektion idag som jag tänkte gå på. till saken hör ju dock bara att jag nog borde slagit upp teoriboken och läst lite tills idag. vi planerade nästan in att träna idag med, hade varit skönt det känns som att det verkligen verkligen skulle behövas. jag har inte lyft ett finger på denna sidan nyår och jag känner mig rätt ur form. tror att det behövs om jag ska klara av hösten.

tack för nu. emilia

sundag.

hej sundag som tar kol på mig.

det heter ju egentligen söndag men det ligger bättre i munnen med sundag. funster och durr med.

idag gjorde jag som alla andra sovmorgonar, ställde klockan på en timma för tidigt bara för att få znoosa länge ist. tyvärr brukar pipandet leda till en lätt huvudvärk.

idag ska jag på bio också. vet inte vad det blir. bryr mig inte så mycket vad det blir heller. det är bara hela grejen runt bio som lockar. det är mys och man får dyra popcorn.

oroar mig en gnutta för tisdag med. min syster fyller tydligen år och jag har ingen aning om vad jag borde köpa till henne. sen har jag ansiktsbehandling då med. kommer bli skönt. har inte vart där sen innan sommaren så det ska bli härligt att bli ompysslad.

förövrigt är jag tok såld på timo räisänen just nu. alldeles bara lagom bra musik. satt fint för att pigga upp sundagen lite.
jag är trött fast jag sovit länge. och nån som verkar vara himla trött fast jag tror den sovit flera dygn i rad är min lilla sötis boris. katter är så sjukt chilla, dom verkar ha det himla nice. men näe, nu ska jag ta en dusch. tack för nu. emilia


dagen efter.

gårdagen bjöd på hejdå festande för jonna som snart ska flytta. på tisdag närmare bestämt. hon ska vara borta en smärre evighet, kommer sakna henne men jag hoppas hon får det kul kul!
imorse åkte gorby och loffert också till england, tycker loffert ska ändra sig och åka hem igen!
angående igår förresetn så var vi på riorio och roade oss, det var välanvända pengar, mycket trevligt ställe med skönt folk. hade ett möte igår med som jag vart lite skraj för innan men det gick bra.
navid modiri spelade på pustervik igår med, hade viljat vart där och kollat menmen, det kommer väl fler tillfällen.
knappt bakis idag känns ju bra. har tråkigt bara, ville se film men det går inget bra på teve alls och att ta mig ut och hyra en är liite väl satsigt alltså. skulle ju kunna göra lite nytta, städa eller så men nääe. spar nog det.
varför flyttar alla nu för förresetn, känns som det inte är en enda jäkel kvar i stan. andréa däremot gör en bra flytt. till egen lya, sjukt snygg är den också, det gillar jag. då ska vi ha massa vinkvällar!
jag vill också ha egen lägenhet. nuu! förövrigt 2006års önskelista ser ut så här: en lägenhet, en bil och en handkräm.
tack för nu. emilia.

blogg#1

hejs blogg.
nu har jag med en blogg, känns bra.
kan från och med nu flitigt skriva ner allt som häner om kring mig. senaste två veckorna har varit rätt händelserika. måndagen den fjortonde tog mitt nya liv fart. då var jag tillbaka i skolbänken. hade min första komvux lektion, ska nu under hösten läsa psykoligi a, historia a och naturkunskap b.
inte nog med det så skrev jag också in mig på körskola, ska innan nyår ha körkort!
vuxenpoängen fortsatte trilla in då jag måndagen därpå skrev in mig på arbetsförmedligen. sjukt bra jobbat av mig.
tyvärr har jag redan fått käppar i mina skolhjul då mina böcker inte kommit än..
har däremot ett grymt slappt schema så jag får väl glädjas över det iaf!
näe nu ska jag städa och göra lite nytta.

tack. emilia.