absolutley fabulous!

jag är kalas såld på absolutley fabulous eller helt hysteriskt som serien kallas på svenska. se den och älska den! patsy och edina är så fabulous man bara kan bli!




hårra!

dagens fråga: varför växer mitt hår så långsamt? alla andras verkar växa snabbare än mitt, hemskt orättvist. har det kanske med mjöl att göra, växer det snabbare om man äter mjöl? isf kanske det är svaret. vad kan det annars bero på?



ojoj, min kära blogg är duktig den, eller rättare sagt kanske den har en massa tur bara. såg att hela 712 personer besökt just min blogg. hemskt kul, däremot så är det väl förmodligen knappt hälften av dessa som läst ngt i den. men ändå, skoj att så många tagit en kik! :)

what?

vad i hela friden betyder egentligen uttrycket håll dina vänner nära men dina fiender närmre?? i dont get it.

come and go.

nu är dom hemma igen, hanna och christoffer.
maggs var på besök över helgen med. blev festande hemma hos emma i fredags med. kombinerad födelsedagsfest med hejdå fest för julia som ska ut i vida världen och aupaira, i geneve närmare bestämt. drog ett par shots för mycket, jag som inte ens dricker sprit. ojoj, så kan det gå. hade mycket kul ändå dock. min förkylnng gjorde entre i sällskap av min baksmälla i lördags, mindre kul då jag skulle kalasat med lindome tjejerna i lördags. blev filmkväll med te och bafucin ist. i söndags kilade jag till gbg med maggs för lite kik i affärer och en långfika. har saknat fika med maggan!
nu är äntligen mina prov slut för denna gången med, hade sista idag. nu har jag bara ett gäng arbeten kvar att skriva med men det får vänta ett par dagar faktiskt, imorgon ska jag faktiskt och städa på papas jobb. men idag bjöds det bara på kul saker. började dagen med prov, mindre kul, åkte hem och sov en timma och så ringde loffert, tog cykeln ner till city (öh, dålig lååt!) för en fika med honom och malin. kilade sedan en svänga hem till kalholms för att träffa hanna. fick en kalas söt födelsedags present då också. hem för mat och slappa en stund och sen mys och chips kväll hos hanna med tjejerna (och linus).
oh förresten, i januari kanske jag kilar till london, det ni! undrar om jag vågar... det hade vart så kul att komma iväg ett par månader och testa vingarna och träffa folk och uppleva.

kisses to ya all. imilija.

veckans shopping.

veckans, eller egentligen fredagens shopping kommer här. med ett litet inslag av vad london trippen bjöd på också.

103893-181


detta var alltså vad jag kammade hem i london närmare bestämt från älsklings affären topshop på oxfordstreet, där kan man inte misslyckas med att shoppa! köpte ett par svarta låga pumps med men dom är för tillfället inte hemma så dom fick nte vara med.

103893-183

köpte denna sköna tröja på monki, snygga detaljer på ärmarna.

103893-185

denna söta topp låg och ropade efter mig inne på h&m, självklart tog jag den i min vård.

103893-178

denna snygga fann jag också på h&m, billig och stört snygg. älskar mönstret.



hittade också denna vinterjacka inne på carlings, tyvärr är bilden väldigt mörk. kommer bättre med tiden.

vill ha.

ibland ångrar jag att jag töjt mina hål i öronen då man ser alla ur snygga örhängen som finns och som man bara vill kasta sig över! dessa från urban outfitters är så himla fina! det finns dock en hel del kul och snyggt till töjda öron också och jag kommer inte ändra mig och låta hålen krympa igen! på barbarella finns massor med snyggt till töjda öron som bla ikonpluggar eller kanske en oval tunnel?!




vardagslyx according to me.

1. glass&en rulle. - fast det råkar vara mitt i veckan, ett par kilo plus, borde egentigen dammsuga och vika tvätt så kan vi allt ta och unna oss lite glass och en mysig film i mörkret. på egenhand eller i trevligt sällskap, lika mys ändå!

2. ansiktsbehandling. - hösten/vinterns torra tråkiga luft gör oss inget gott. skäm bort er själva med en AB. vill nu inte slösa pengar på salong, lyxa hemma. köp en peeling och mask på ahlens eller kicks. tappa upp ett fotbad i en balja, tänd ett doftljus, myyys!

3. tidning&te. - pinna iväg och köp ett gäng inspirerande tidningar eller enkul/spännande/intresant pocket. vispa ihop lite nyponsoppa/te/oboy, ja vad ni nu föredrar. slå er ner i favorit fotöljen och koppla av!

tips! för att man verkligen ska känns gi nöjd och välförtjänt av lite lyx, gör allt jobbigt städ/disk/tvätt först så njuter man extra av att bli lite bortskämd!

det vet ni.

har vart dålig på att blogga senaste dagarna, har haft fullt upp med att festa, shoppa och vara sjuk. värmer därför upp inför en ny vecka av bloggande med en LISTA!

Höger- eller vänsterhänt:
vänster
Humör just nu: glad men en aningens trött
Favoritgodis: chocolate
Är det nåt du absolut inte äter: mjöl, korv, fiskbullar (rens alltså) blodpudding, lever..
Kläder just nu: nudie jeans, h&m tröja, sheapmonday linne, undies.
Musik just nu: just nu inget alls, nyss razorlight.
Vad sa du senast: ja. (mamma bad mig komma och hjälpa till med ngt.?)
Sommarplaner: tågluff i europa, får väl se hur det går med det.
Fisk eller badkruka: badkruka faktiskt.
Längd och vikt: 175cm och en 58kg ungefär.
Hur många kuddar: tre men har dom inte på hög alltså.
Favoritväder: sommar och sol är ju alltid uppskattat. men så länge det är klart och soligt så är jag glad.
Om du var fast på en öde ö, 3 saker att ta med: olinda, kishti och robbie. eller kanske bröderna gallagher och en flaska sprit. eller en flarra vatten, lite music och ett paket cigg.
Spelar du nåt instrument: kanske snarare spelat, fiol och gitarr.
Morgon- eller nattmänniska: natt.
Sparare eller slösare: svårt där, är hyfsat bra på att spara ändå.
Vem är viktigast för dig: bara en?
Bästa film: high fidelity, hero och kill bill1&2
Tror på liv på andra planeter: ingen aning men har dom hittat en gnutta vatten på mars borde det ju finnas ett litet plankton där med?
Kommer du ihåg din första kärlek: awiie.
Älskar du henne/honom fortfarande: hoho ne, han har kid nu dessutom men finns nog alltid i hjärtevrån.
Har du några homosexuella vänner: awiie och han är stört skön och äntligen hemkommen från UK!
Tror du på mirakel: nej.
Tror du på att det är möjligt att vara trogen för alltid: ja absolut. älskar du ngn så älskar du just den och vill inte ha ngn annan.
Ser du dig själv som tolerant mot andra: nja, jo det gör jag nog.
Ser du på kärleken som ett misstag: haha. nja, eller jo. jag vet inte. det är fint med folk som är kära men själv så är det nog inte mitt bord.
Hur många barn vill du ha när du blir stor: jag kan tänka mig att ha en hund.

Bio eller promenad: promenad.
Är du kittlig: ohja.
Snarkar du?: jag påstår nej men har hört motsatsen med.
Stjärntecken? våg.
Rädd för insekter? inte i allmänhet så men det är lite äckliga.
Äckligaste djuret: random äcklig insekt.
Största svaghet: ja vad kan det vara? kort stubin kanske.
Det här är jag bra på:
hm, prata, fika, festa, shoppa (hej ytlig), socialisera.
Bästa bok?: är en sucker för bridget jones.
Om du fick välja en superkraft, vad skulle du välja? tankeläsning hade ju vart fiint men är inte säker på att jag alltid vill veta hur folk resonerar kring saker och ting. ja skulle vilja kunna flytta mig från olika ställen kalas fort. typ som en tidsmaskin, fast inte i tiden alltså.
Vad vill du jobba som? ja, jag vill jobba med kläder, i butik kanske. eller som makeup artist.
Chips, morötter eller godis? jaha, ja tack får jag väl säga då.
Pizza eller hamburgare? helt inget men får väl erkänna att jag nyssens åt lite pizza.
Skriver du dagbok? nja. har bloggen och en anteckningsbok.
Tänker du någonsin tatuera eller pierca dig? ja ohja. har både och på G.
Stökigt eller välstädat? hatar stökigt men är dålig på att hålla välstädat.
Gungar du på stolen? verkligen inte. hatar gung på stol.
Skulle du någonsin få för dig att hoppa bungy-jump? nej aldrig i livet.
Vilken hand håller du gaffeln i? i vänster så klart, bordsskick tack!
Hur är din drömtjej/kille? rolig, charmig, omtänksam, mysig, snäll, ärlig och trogen.
Hur många syskon har du? simon 25 och julia 16.
Vad är du mest rädd för? att ngn i min närhet ska bli alvarligt sjuk eller kola.
Är du rädd för blod?: ja, redigt klen för blod och sånt.
Saltar du på maten?: ohja.
Gillar du att sjunga?: ohja, sjunger dock hällre än bra :)
Vilket gymnasieprogram går/gick du och varför?: samhäll-samhäll. fick för mig att det skulle vara givande och det var det väl på sätt och vis, ger en bred grund.
Anser du att du är stark?: psykiskt eller fysiskt? nej, inte särskillt stark.
Brukar du sola?: solarie ett par gånger under vinterna för att få lite färg på kinderna men på sommaren passar jag väl på.
Vad gör du om du får hicka?: ingenting, väntar på att det går över bara.
Har du en besatthet?: jaa, bloggen kanske. annars te och smink.

räknar nu med att ni andra också svarar på denna lista!

men typiskt.

nu är det så här, jag har fått ont i halsen lagom till helgen. denna helg som är en dubbelhelg dessutom! jag blir så irriterad. dricker massor med te för det hjälper som vi alla vet mot allt (att ingen testat det vid cancer?) och knaprar även bafucin. nu ska jag dessutom skämma bort mig själv på bästa vid genom att shoppa ngt riktigt fint så min kropp blir glad och inte blir förkyld. har inte shoppat på evigheter och ska idag ta upp den stora jakten på en vintermundering. skor+jacka. oh, frestelserna är många ute bland butikerna och jag är hemskt rädd att jag inte kommer hitta ngn jacka men däremot pinna hem med ett helt gäng andra "nödvändiga" saker som jag sprungit på.. vi får se hur det går..



piis amigos. emilia

O FTW!

måste bara återigen slänga en liten hyllning på olinda! satt och kollade little italy häromkvällen då jag inte kunnde sova och skönare människa får man ju leta efter. och toffel patrick, lovely! i nästa avsnitt skulle patrick packa sina väskor och fly hem till sverige igen, lille vän.
det borde finnas fler folk som olinda, sjukt grym och står för allt hon säger. dock borde de söta tu hoppa över sina matchade gåsjackor, menmen, olinda bär vad hon vill och säger vad hon vill, jag gillar henne, de flesta hatar henne!

103893-171

pre jul.

nu är det ändå inte så långt kvar till jul, listor ska skrivas, klappar ska köpas. och framför allt, slås in. julklapps inslagning som råkar vara min passion. jag har ett nytt tema varje år för hur paketen ska se ut. förra året var temat asiatiskt tidningspapper och bastsnöre. inte riktigt bestämt mig än vad årets blir men jag har lite planer.

kan ju så länge passa på att önska mig lite nytt från bodyshop att skämma bort mig med. alltid uppskattat.



perfekt gåva till ngn du gillar kan vara bodyshops mix parfymer. doftar gott som dom är men är också anpassade för att kunna kombineras ihop och skapa nya dofter.


stress.

varför varför planerar lärare som dom gör? det kan gå flera veckor men knappt ngt plugg alls, behöver inte lyfta ett finger bara pinna i väg på lektion ibland, men så kommer smällar som nu. tre prov på rad, ett idag ett imorgon och ett på måndag. plus att jag har ett historia arbete att slänga ihop och ett i psykologin, ironiskt nog om stress..

filmen om mitt liv.

Vad skulle filmen om ditt liv heta?

kanske bara kort och gott, imilija. eller the fabulous life of imilija. men det är ju inte så smashing, imilija kanske räcker.
Vem skulle spela dig?

hm, kanske nicollette sheridan, blir ju dock lite skillnad i åldrarna då..kanske charlize theron, jessica simpson eller angelina?
…och vilka skulle spela personerna i din omgivning?

shit svårt! kanske så här..
L&L: reese witherspoon, eller ev calista flockhart som lina och kanske kirsten dunst som lisa.
hanna: hm, rachel bilson kanske.
maggs: hulk hogan tack. hoho, nä men kanske justin vill vara med på film?
Hur skulle omslaget se ut till din film?

jag själv i mitten, folk i bakgrunden, det är ju ändå filmen om mig.
Hur skulle den börja?

antingen skulle man kastas in i handlingen och jag är förbannad över ngt. eller kanske att jag kilar runt på stan med ett skönt soundtrack och en fet shopping påse i ena handen. den hade nog lätt och gärna fått bli en aningens bridget jones-ish. dagboks anteckningar osv.
Och slutligen… skulle den sluta?
lyckligt ffs! ne, mer mystiskt, blev jag lyckig i alla dagar eller träffade jag en ny hunk helgen efter..? ah, det kan ni få klura på.


olinda!

ah en av sveriges skönaste personlihgeter utan tvekan! olinda och hennes toffel till pojkvän är verkligen två sjukt sköna glidare. har ända sen dag ett hon medverkade i paradise hotel gillat denna ankläppade biatchey. hennes attityd är guld värd och även om hon sjunger värre än jag på baksmällan så är hon ju helt galet fantastisk. har länge sagt att fick jag väla två personer att ta med till en öde ö hade det vart olinda och kishti. vi hade kunnat vara bitchiga och sjunga ihop. vilket halleluja moment alltså!


svt ftw.

svt´s just nu mest givna program alla kategorier. kobra och musikbyrån.

103893-164103893-163

gosh.

gårdagen hade inte alla indiander i kanoten alltså. allt stod nog inte rätt till. eller så gjorde det visst det. allt känndes iaf meningslöst och grått, kanske utan anledning, en sån där dag bara, alla har dom ibland, jag har inte haft dom på länge nu. sömnlös&håglös. jag vet inte, vet inte mer än att det var en lång dag. ingenting muntrade upp, såg fram emot outsiders med frossar fetton men det visade sig vara tjocka människor med olika sjukdomar som gjort dom överviktiga. kännde mig dum som roades av deras lidande. mitt pickande lilla hjärta av sten och kalla själ brukar roas kungligt av tjockis program men inte igår. hade det liksom inte varit för risken av förljdsjukdommar med fetma så är det ju egentligen inte konstigt att vara tjock heller, som vanligt bara någon som kommit på tvär med norm och ideal. men när blir man nöjd? klart folk lätt utvecklar ätstörningar. du får inte vara tjock så folk bantar, men då blir det varnande pekfingrar för det. praktexempel, nicole righi och lindsay lohan. kurvorna kritiserades, dom ville passa in, förlorade vikt och då blev det ramaskri för det. vad är då detta lagom som folk försöker uppnå?



sysselsättning.
jag tror jag kanske borde skaffa en hobby eller så. kanske börja träna, hade suttit fint för min sälfigur. eller gå typ en målarkurs, skulle vilja kunna måla.

låt mig gnälla!

jag är en sån som gillar att klaga, ni som känner mig vet. men jag är långt ifrån ensam om detta. dom flesta tror jag faktiskt gillar att gnälla av sig ibland. då kom denna tanke, finns det ett yrke som går ut på att lyssna på gnällare? typ som en psykolog fast inte så djupt änna. folk får gnälla av sig och personen säger ngt snällt och uppmuntrande. vad kallas isf detta yrke? finns det så är risken stor att jag blir stammis där. eller startar eget, är ju ändå erfaren klagare själv.

segt.

allt känns segt idag, inget är roligt alls. knappt att fredrik&filip var roliga att se på. ouf, vet inte vad som är fel idag, förmodligen inget fel alls egentligen bara lite ledsen idag. kan inte komma på över vad. a hörde av sig idag så det borde ju vara bra men blev inte på bättre humör ändå. ringde oslo för att snacka med maggs ett tag, lite gladare, hörde ddd i bakgrunden, lite mindre bra igen, haha. fått in pengar på kontot av csn nu med, wohoo. äh va fan, dom ska jag festa upp. eller inte. shoppa upp kanske? lägga på hög och spara? jag ska nog snarare spara dom är shoppa upp dom om det så innebär att jag får gå utan vinterjacka. inte hittat någon snygg ändå. nä fy va deprimerande alltså. hoppas att jag är på bättre humör imorgon.

masken.

ja sofie fharman hon bjuder då på sig själv. 

103893-162

"jag älskar dig!

tunga ord, inte sant?
det finns så mycket saker jag älskar här i världen och har noll problem med att säga det. jag älskar att sova, jag älskar te, jag älskar att rida ut i skogen, jag älskar att åka bil då det är mörkt, jag älskar myskväll med film, jag älskar musik... jag älskar min familj med även om jag aldrig säger det till dom. jag har verkligen svårt att säga dessa ord även till de som står mig så himla nära.
jag har galet svårt att se mig själv säga dessa ord till någon alls faktiskt. kallt kanske?
svår defenitions fråga det där, om man älskar någon eller inte alltså. det finns mängder med folk i mitt liv som jag tycker så mycket mycket om, men älskar jag dessa? hur vet man egentligen om man gör det? finns det några kreterier  för om man älskar någon eller något eller bara tycker galet mycket om?
konstig sak att fundera på kanske med för mig väger dessa ord tungt och för mig är det inget man bara kläcker ur sig till folk. kanske är det jag som 2006 är oldfasion gällande detta?




tema låt: some day you will be loved - death cab for cutie.

hot!

verkligen gruvligt fräsch kille. tyson beckford!

103893-161

boysboys.

majoriteten av bloggare är tjejer och bloggar för och av killar är alldeles för få tycker jag. har hittat ett par stycken jag tycker är hel sjyssta som ni borde kolla in om ni inte redan gjort det så klart!

mark - skön blogg om det mesta. väntar med spänning på marks egna sss version.
anton - liten kille med stort modetänk.
viktor - snygg blogg om diverse men framförallt fasion.
maggs - inte nog med att både bloggen och maggs är bedårande snygga, han kan sitt mode.

ni kan ju också passa på att kika på noel som nellys homie, räknar med att noel inom kort kommer fyllas till brädden med massor snyggt för män.

stoned.

jag fördömmer inte folk som pundar, egentligen. var människa får ta ansvar för sitt egna liv. man ska ju inte bortse från faran med droger och vad det gör med/mot folk men under kontrolerade, väl portionerade former är det ju inte mycket farligare än alkohol. jag känner inte så himla många som roar sig med dope men jag bor i alingsås som är den i särklass drogtätaste staden på västkusten och är väl medveten om vad det gör med folk men ändå får jag nog påstå att jag 1000 fler gånger sett dåligheter inträffa efter alkoholbruk än efter random droganvändande.
det är sjukt egentligen att det för en underårig är lättare att få tag på lite hash till helgen än en flaska sprit.

rök med måtta! kisses&lööv.

and on i go.

var igår inte så aktiv i mitt tänkande som en följd av lördagens festande. däremot bjöd söndagen på glass och filmkollande. snackade lite med anna som beklagade sig lite på dåligt festande i england. får ta igen det då hon kommer hem! kul i lördags med förresten på alla sätt och vis. kärt återseende nämligen malin! hon har i saknad av sin pojk inte vart i feststämning sen hon kom tillbaks efter lettland men nu är hon med på banan igen och snart kommer pojken hennes till la suecia också, kul värre!
bortfall i festligheterna, A-K som fick ge upp kvällen i förtid. annars var vi andra på G, dock hamnade lisa&malin i fight och malin blev slagen i ansiktet med en flaska av okänd biatchey. på vägen hem mötte jag mattias&jonas två hyvens trevloga killar som gillade GAIS, sprit och metallica. dom bjöd på efterfest men jag tackade nej och begav mig hem för en välbehövlig skönhetssömn.



nedräkningen har på allvar börjat. 6 dagar tills hanna&christoffer kommer hem.



glad nyhet för min del förresten, mina på-väg-in-i-depression-symptom är väck. ett tag var allt verklige ruttet och trodde typ det var kört och ville bara försvinna men nu, nu är det verkligen vatten under broarna igen.



one week wihtout maggs.

söndag en gång i veckan

alldeles för seg idag för att skriva ngt vettigt. eller ngt alls egentligen. nya friska tag imorgon ist.

godnatt.

ENZO

jag vet att jag sagt att jag aldrig mer ska bli kär men det är redan kört och har iofs varit det sen första gången jag såg honom. något av det sötaste jorden någonsin skådan nämligen, enzo. hur har jag kunnat glömma av att nämna denna berådande lilla varelse i min blogg? sinnesförvirring? alltså förlåt malin och alla andra stolta mödrar men enzo är verkligen mycket sötare än era bäbisar! jag kan inte rå för att jag tycker det. minns också klart och tydligt den gången v lurade mig och sa att enzo dött. jag blev förkrossad, som tur var så var det bara ett dummt ljug som han fick lova att aldrig upprepa.

kan det vara möjligt att inte falla för den litte sötisen och hans charm?! enzo!


emilias fredag.

startade dagen med ett glas te, bloggande och meningslöst tidfördriv vid teve och dator. mikaela föreslog en fika vilket lät kul, inte setts på evigheter. försökte också reda ut min påstådda bokstöld. fick i förrgår ett brev från alströmergymnasiet om att jag inte skulle ha återlämnat en bok. dom verkade ju dock inte så stressade över sin bok då jag tog studenten i våras och först nu kommer ett brev. fick aldrig tag på den jag skulle prata med så jag bestämde mig för lite gratis tröstshopping i samband med fikat men inte heller detta gick vägen då jag inte hittade presentkortet jag skulle gratisshoppa för. undrar var alla prylar man förlägger håller hus. kvällen bjöd på film, nämligen omen. lisa höll mig i handen och daniel försökte skrämma livet ur mig som vanligt under skräckfilm. vet inte vad jag tyckte om filmen egentligen. inget speciellt mer än att det då inte förbättrade min inställning till kids.

103893-158

bild från filmen, lille djävuls kidet damien.

gossip

vad är det som tillslut har inträffat, jo nicoles skapare har klivit fram! spekulationerna har varit många om hurvida nicole fanns på riktigt eller ej och om hon fanns, hur fan var hon egentligen funtad. jag kunde aldrig bestämma mig för om jag trodde hon fanns på riktigt eller ej, varje besök på bloggen varvades med att jag blev irriterad på att hon verkade så blåst till att skratta över både konentarer hon fick och det hon själv skrev. men nu, nu har sanningen tillslut kommit fram och de senaste dagarna och varit lite spännande då nicoles verkliga jag har avslöjat bit för bit hur det egentligen ligger till. läs och njut!

skvaller två är egentligen inte så mycket skvaller som kul sak bara, nämligen tara reids uppshapning! de är så här vi är vana att se henne. senaste året-en har hon festat intensivt och showat de översizade boobsen titt som tätt. det har ryktats om behandlingshem och annat skojs.



hur kan hon mått under denna tid egentligen?
nu verkar det däremot vara vatten under broarna och hon har tagit tag i sig själv, förminskat boobsen ett par storlekar och torkat kokset från snoken. tara ried som man vill se henne!

103893-157

vad gör DIG god?

vad måste en stackars människa göra för att betraktas som god? på rak arm så här tror jag inte att folk jag sprungit på genom livet skulle stämpla mig som "god" om dom fick välja. jag har ett sjuhelvetes humör, en attityd som nästan kan skrämma mig själv och ett sätt som ibland kan få folk att sakta backa från mig med händerna över huvudet för att sen plötsligt vända på klacken oc spring för allt vad benen bär. dock är jag artig och väluppfostrad och det kanske är ju det, kombinationen av ett sofistikerat sätt och en blick som kan döda som ger folk kalla kårar. vad vet jag? men trots att jag av få uppfattas som from och timid ser jag mig på flera plan som mycket godare och mindre självisk än många andra. varför nu dessa nära på vulgära hyllningar till mig själv? vegetarianer i all ära men själv är jag trogen medlem i djurens rätt och där också djurfadder. detta innebär att jag varje månad skänker 50 spänn av mitt tattiga studiebidrag till förmån för djuren. detta är ingen stor slant men jag hade gladeligen kunnat köpa ett paket vin för kosingen ist men det gör jag inte. hade jag haft en större inkomst hade jag gärna skänkt mer.
sak två som gör mig god. "som du själv vill bli behandlad ska du behandla andra" - jag stjäl inte cyklar.
tredje saken jag tänkte ta upp och den mest osjälviska också, det jag nästan är mest stolt över och som jag kan bli så arg på andra över, nämligen, donationsregistret. förmodligen en av de vettigaste saker jag, emilia, har gjort här i livet. för att par år sedan signade jag upp mig på donationsregistret vilket innebär att om jag skulle olyckas och kola så sprettas jag upp och mina organ delas ut till sjuka människor i livsavgörande behov av nya delar. då man anmäler sig kan man välja vad dom får ta och till vilken användning. man kan alltså välja att bara ge bort sin lever eller bara hjärtat tillexempel. själv kan jag mycket väl total tömmas om mina organ verkar reko och användningabara, både till donation och forskning.
detta tycker jag själv väger tungt för att jag trots allt är en god människa. varje år dör folk i sverige i väntan på nya organ så varför inte hjälpa till om tillfället skulle ges?! jag kan inte fatta att inte fler signar upp?! jag känner faktiskt inte en enda jäkel mer än jag själv som är med i registret. lathet? har vid något tillfälle diskuterat detta med folk och många säger "ja njurarna går väl bra men inte mitt hjärta och mina lungor". nähä, och varför inte det då? har du någon större användning för dessa själv då du ligger tre meter under mark och ända nytta du gör är som maskmat!? har du inte presterat något gott här i livet är väl detta det minsta du kan göra. tänk på personerna du räddar och deras familjer. i deras ögon kommer du vara en hjälte.

som jag brukar säga, det finns inget ont som inte har något gott med sig.


plastikoperera - ja eller nej.

tänkte här och nu ta upp något som många kanske finner mer intresant än min inställning till svinet, vad jag shoppat denna vecka och om jag föredrar kaffe eller te. (neutral/posetiv, faktiskt inte shoppat denna veckan och te.)
det jag ska klura lite i nu är plastikoperationer.
är det okej att fylla ut pattarna, släta ut rynkor och suga bort kärlekshantagen? ja, varför inte? en fettsugning är ju dyrare än ett gymkort men det går snabbt och lätt att göra och du slipper spendera evigheter på ett svettigt löpband. en krokig näsa eller ett hängigt ögonlock är ju i dessa dagar fixat på ett kick. MEN. duger vi inte alla som vi är? är det inte dessa små "defekter" som gör vårt utseende personligt och intresant?
jag har i princip alltid varit emot plastik kirurgi, men hey, kan jag hålla fast vid detta då jag själv trippade iväg till min tandläkare för att fylla igen min missprydande glugg mellan framtänderna? inget plastikingrepp men jag fyllde ju igen just en sådan sak som gjorde mitt utseende mer personligt.
så vill dy ha större boobs som så många andra idag, kila iväg och köp större tits då, men först. varför vill du ha större boobs? det kansdke är det som är det vesäntliga i denna diskussion. varför vill du förändra din kropp? är det verkligen du som vill ha smalare lår och större hylla eller är det samhället, media, din pojkvän och dagens ideal som vill att du ska ha en liten dock näsa, tits du kan kväva folk med och skidstavar till ben?
folk har i hundratals år förändrat sitt utseende efter förmåga och ideal men hur vill du se ut?
hade du levt utan tidningar och teve hade du säkert diggat dina tits och tyckt dom hade en sjysst size men nu är det ju sällan någon lever så spartanskt utan nu pumpas vi med bilder om hur vi ska se ut.
gör en slätare panna och rakare näsa dig till en bättre person? förmodligen inte och så fort du fått bukt med dina "defekter" kommer du hitta annat att klaga på, jag lovar. och kommer du bli lyckligare av större bröst eller bara 50 000kr fattigare och ett ryggskott på köpet?

vad har ni för inställning och åsikter om plastik kirurgi? komentera gärna.

big questionmark.

vad att göra? platta eller inte platta? detta är då inte den stora frågan i mitt liv men en liten fråga. vad gör jag mig bäst i?


ashlee special!

fundering 1.


jag är egentligen inget stort fan av lillasyster simpson. tycker inte hennes musik är ngt att hänga i granen och som person är hon lika ball som en pall i mina ögon men hon klär sig snyggt och just nu klurar jag över om nosejobet hon gjorde verkligen var så lyckat? detta och mycket mer ska jag nu klura ut.



detta är ashlee innan nosejobet och dessutom brunett. jag tycker hon var kalas snygg som brunett och den lilla kröken på snoken gjorde hennes utseende speciellt och vackert. jätte snyggt faktiskt!



här är två ashlee bilder efter hyvlandet på kranen och dessutom en och annan hårblekning senare. jag tycker det var ett stoort misstag att både bleka och krympa kran. halva ashlees personlighet rök iochmed dessa tilltag. visst är hon ju strålande söt i detta också men ack va random girl next door hon ser ut! det är ju knappt så man känner igen henne på en bild med en bunt andra blondiner liksom. nä, du var en pingla som du var.

fundering 2.

vem är vem?


ashlee-courtney? courtney-ashlee?

fundering 3.

jaha, framme vid den riktigt heta potatisen. vem av simpson systrarna får din röst? vem tycker du är chicast av dessa båda systrar? själv lägger jag nog min röst på jessica som är ett riktigt bombshell. lirar inte direkt hennes musik i högtalarna hemma heller och hon verkar totalt blåst efter att ha sett hennes show men hon är klassiskt snygg och vet hur man klär sig med stil.


vad kan jag säga. är en sucker för listor.

Är: underbar på alla sätt och vis. eller var det avsyvärd på alla sätt och vis?
Ger intryck av att vara: ja, vad ni ser är vad ni får.
Mår: ja det är hyftat bra alltså, klart jag bangar väl inte att klaga men.
Ska: strax äta och sen ta över världen.
Har: mänger att plugga, trevliga vänner och familj och en kopp te att dricka upp.
Bör: plugga, städa, skaffa ett jobb men framför allt roa mig.
Kan: mycket väl dansa nyker men jag föredrar att inte göra det.

Blir glad av: vin, vänskap och shopping.
Vill ha: vad vill jag inte ha?
Skulle vilja: att jag var miljonär och att det är helg nu.
Tycker om att: sova festa fika umgås och läsa psykologi.
Drömmer om: jag drömmer inte, jag kräver.
Längtar till: mängder med saker. haha förresten "längtar..."
Fasar inför: fattigdom, förtryck och främlingsförjämtlighet
Har ett brinnande intresse för: allt som gör livet värt
Bryr mig om: nära&kära, utseende och mitt intresse för att roa mig.
Trivs med: väldigt mycket, frågan är vad vantrivs jag med.
Känner obehag inför: folksamlingar, köer, snuskiga hotellrum.
Planerar att: har inga storslagna planer mer än att vinna en mille och dra till troppan.
Bor i: villa med mor&far och syster.
Skulle vilja bo i: en trea i vastastan kanske?
Klär mig gärna i: pjamasbyxor och mössa.
Äter gärna: ris.
Dricker gärna: te varvat med vin
Tränar: stort skämt.
Tittar ofta på: dokumentärer om tjockisar.
Lyssnar ofta på: just nu john legend
Läser: bloggar
Prenumererar på: serietidningar and i love it.
Idag: har jag varit i skolan och fikat med ted.
Imorgon: imorgon är jag ledig så förmodligen kommer jag sova.
Igår: var ledig så jag sov och kollade film. och fikade så klart.
Nu: väntar jag på mat.

Vill se: mig själv på omslaget av vouge. eller valfri katastof eller tjockis dokumentär.
Vill göra: gifta mig och skaffa fem barn. stort skämt igen!
Glad över: att vi inte blev rånade i gettot i london där vi bodde.
Arg på: diverse detaljer och faktan här i livet.
Stolt över: mina hombres, familj, mig ibland, civilkurage, folk som står upp för vad de tror på.
Rädd för: höga höjder,
Nyfiken på: världen till exempel och hur michael jackson verkligen ändrade färg.

Lycka: hälsa&välgång?
Sorg: listan bli lätt alldeles för lång.
Älskar: nära&kära. och vin.
Hatar: svenska rättsystemet, svek, färgen blå.
Äter: gärna ris och gärna sallad. annars är jag nog inte så kräsen i allmänhet.
Sover: 10 timmar/dygn, då är jag nöjd.
Dansar: hällre än bra!

Lever: inte som jag lär men är ganska nöjd ändå.


evolution på basnivå.

tänk hur löjligt lätt man har för att komma ihop sig med folk och bli ovänner. tillochmed med dom man håller av och gillar bäst.
funny, isn't it!
undrar hur många man känner nu som man kommer umgås med och ha kontakt med i vuxenålder. vänner man haft och tyckte bra om har ju kommit och gått, jag kan bara från sista året i gymnasiet komma på ett helt gäng olika folk jag umgicks med flitigt i olika perioder och som jag nu i princip aldrig träffar även om jag med vissa av dom fortfarande har lite kontakt.
om jag tänker på mina absolut tightaste vänner från högstadiet är det knappast någon av dom jag har kontakt med på daglig basis. det var verkligen ett sånt gäng man trodde skulle vara kalastighta resten av livet. dock har jag sporadisk kontakt med de flesta av dom fortfarande med det är ju ljusår från hur det var då.
lite tråkig är ju tanken på detta men det kanske bara är att inse att även kompiskonstalationer utvecklas och rullar vidare, ibland åt olika håll.
jag vill ju veta hur alla kommer se ut som vuxna människor. vad kommer alla jobba med? och vilka kommer hooka och hur ser då deras kids ut? vissa jag känner är typiska förhållande människor, kommer dom gifta sig och leva lyckliga i alla sina dagar? andra faller sig lite mer polygama, kommer dessa fasna för "den rätte-a" eller leva resten av livet med betydligt högre risk att drabbas av någon spexig lööv-relaterad sjukdom men längs vägen ha ack så skoj?
och man har ju hört att i varje klass går det en elev som kommer visa sig vara gay, en som kommer kola i förtid och en som blir alkis eller missbrukare. jag utgår från min gymnasieklass och där vet jag vem som visade sig vara gay, finns det kanske fler måntro? vem som kommer kola i förtid vill jag inte ens tänka på alls, hoppas att det inte inträffar. vem blir då alkis eller missbrukare? jag kommer ju osökt att tänka på v men jag hoppas att det inte blir så. vill inte om 20-30 år gå på stan och se honom ligga i rännstenen med en flaska rödtjut i högsta hugg och skråla om bacchi orden. nä, tror faktiskt inte detta kommer inträffa. tror snarare på att ngn stiff jäkel som kommer att tröttna på sin egna strikthet och ta till flaskan. har två kandidater i skallen för denna plats. tänkte också säga att dom säkert kommer börja skjuta heroin och lyfta på kjolen på rosenlund men då dessa båda är av det manliga könet så bär dom ju knappast kjol. kanske börjar stjäla bilar och sälja syra till skolkids ist. dom skulle också kunna starta en sekt ihop.. hm, den som lever får se..

namnsdagspresent?

sprang på den här ursnygga tröjan och insåg att jag verkligen äger få hoodies. och vad är väl mysigare än en hoodie nu i mörkret och kylan och framförallt en med uppiggande färger! kanske en namnsdags present till emilia? eller en för att jag är så fantastiskt snäll bara? hittade denna och mycket annat skoj på kidrobot.

103893-144

14november.

idag är det fjortonde november vilket innebär hannas födelsedag och min namnsdag! idag är det nämligen emilia som är det heta namet i almenackan!

tack för uppmärkasmheten.

öfverklassNicole, en klass för sig.

nicole, vissa har kanske hört om henne andra har sluppit undan. i vilket fall som helst så har spektaklet presterat fram en lista som hon utmanar med. jag är ju aldrig sen på en lista så jag tackade ja.

Denna lista har jag med kurage hämtat ifrån
Nicole

1. Är jag nöjd med min ålder? ja, 20 är en faboulus ålder.
2. Är jag nöjd med mitt utseende? nja, jag har ju en lista på saker jag vill ändra och en liten lista på saker jag gillar
3. Är jag nöjd med min vikt? nej jag vill gå ner en fem kilo kanske.
4. Är jag nöjd med min kropp? samma som utseendet.
5. Är jag nöjd med min utbildning? ja det är jag väl. det som kan ifrågasättas är mitt sätt att hanskas med den.
6. Är jag nöjd med min arbetssituation? ohja. fast det hade ju vart kul med ett slappt jobb ibland med.
7. Är jag nöjd med min lön? nej, inget jobb=ingen lön.
8. Är jag nöjd med mitt civilstånd? ja, love aint mah thing.
9. Är jag nöjd med mitt sexliv? hm.
10. Är jag nöjd med mitt boende? nej, jag vill ha en egen lägenhet. fast å andra sidan är ju allt betalt hemma.
11. Är jag nöjd med mina kompisar? haha jodå. hade ju gillat att ha robbie och knoxville på listan med.
12. Är jag nöjd med min bilsituation? nej. jag vill ha ett körkort och en bil nu. dock orkar jag inte skaffa ett körkort.
13. Är jag nöjd över mina föräldrar? ja dom är rätt bra. dom kräver inte så mycket och har lyckats bra med att uppfosrta iaf mig och min bror. dock misslyckats totalt med vår yngre syster.
14. Är jag nöjd med mig själv? i allmänhet ja, men jag bangar ju inte att klaga.
15 Har jag ett liv? defenitivt. till skillnad från andra jag känner.
16. Har jag haft modet att svara ärligt på dessa frågor? ja, har varit ovanligt ärlig.


nu vill jag se nicole själv svara på samma lista!

to the left

nu har dagen jag länge fruktat kommit, dagen då maggs flyttat till oslo. igår nämligen rullade bilen iväg. hejdåfestade på härliga respekt i lördags. kom på nu att jag visst är skyldig maggan en flska vitt sen dess. i lördags festades det inte bara hjärtligt, kom också ghem från london i lördags. ons-lör, underbara dagar, underbara kvällar. mindre underbart hotellrum.



det var så himla kul att se allihopa igen, anna&jonna speciellt men otroligt kul att träffa erik&joakim med. hade viljat träffa loffert&johanna också men det blev inte så. loffert kommer dock hem snart så vi ses då.

rubriken på detta inlägg har varit som en röd tråd genom den senaste veckan. vi har under resan nynnat på beyonces to the left. den har fungerat som en liten minnesregel då engelsmännen har vänstertrafik som förvidrrade oss en gnutta. men med "to the left to the left" i bakskallen kikade vi duktigt åt rätt håll du vi skulle bege oss över gatorna. to the left befinner sig nu då också maggan då oslo och norge som bekant ligger till vänster om härliga schweden.



viktor&rolf kollektionen är ju som bekant släppt och slutsåld nu med. jag har lite svårt att förstå hysterinöver detta då jag iaf tycker att det minsann inte var ngt att hänga i granen. skulle aldrig köa och trängas för att kamma hem något dom slängt ihop åt h&m. läste också någonstans att kvalitén på plaggen faktiskt ligger under normal h&m standard vilket ju inte direkt heller bådar gott.



nedräkning:


- 26 november: loffert kommer hem! 13 dagar kvar.
- 2 december: hanna kommer hem (eller blir det ev en vecka tidigare, rykterna säger så.)
- 8 december: anna kommer hem! 25 dagar kvar!

imorgon fyller dessutom hanna år! hoppas hon får ett fint firande på båten. längtar tills hon är hemma, då ska vi fira oss ihop eftersom hon var borta på min födelsedag också. måste komma på ngt redigt bra att köpa också. imorgon är det också min namnsdag, undrar om föräldrarna är så vänligt sinnade att de köper en liten present eller om dom kräver dammsugning och diskplockande.

en sak är skum förresten och det är att man går så himla mycket mindre än man tror. hade kära stegräknaren på mig under london vistelsen och var säker på att jag pinnade tio tusentals steg varje dag, det känndes så i mina tassar iaf. men sanningen var den att vi knappt kom upp i 5000 steg om dagen..





liten sammanfattning av londondagarna.

1.  2.  3.  4.  5.  6.  7.


1. lisa&lina på säve klara för avfärd. 2. framme, på väg till råttboet till hotell. 3. anna och det 300år gamla bordet, servitrisen mummlade ngt om hur speciellt det var, vi hörde inget. 4. heavy posing, anna, lina, lisa, jag och caroline. 5. jonna och jag. 6. joakim. 7. jonna och erik.

tjejsnack v 46.

dags för tjejsnack igen och denna gång på mitt favorit tema..

Fikadags
· Hur ofta går du på café?
minst en gång i veckan, oftast två-tre.
· Vad köper du oftast när du fikar? en stor kopp earl grey.
· Favoritcaféet? absulota favoriten är gårdscafét här hemma i alingsås.
· Vad föredrar du; kaffe, te eller varm choklad? te defenitivt. varm cholkad nån enstaka gång under vintern.
· Hur mycket pengar lägger du ner varje månad på att fika? tjaa, om te kostar ca en tjuga och det blir 2 gånger i veckan så blire väl ungefär 160 men det beror ju då alltså på.

up up and away!

hoho, nu ska jag sova för imorgon bitti ska jag upp tidigt och slänga ner det sista i väskan och hoppa på planet till LONDON! :D kommer hem till helgen igen, förhoppningsvis med massa kul bilder, skvaller och kanske ngt ny shoppat i bagaget! morsning korsning!

strandad val?

jag höll på att smälla av och inte på något som helst bra sätt. igår kväll då jag såg mig själv i spegeln fick jag en chock! varför har ingen sagt någon till mig!? jag har aldrig varit skinny men jag har alltid haft en slim midja, nu går den knappt att urskilja! när hände detta? och för att inte tala om låren!! har jag typ blundat de senaste veckorna då jag passerat spelgar eller vad? dessutom har jag tax korta ben! hallå, katastrofhjälp tack. hoppade upp på vågen och nu råder det nya bud. innan hade jag dyrt och heligt lovat att den dag jag smäller över 65 ska jag hoppa upp på löpbandet och börja en diet, nu nu fan alltså. nu är det alltså nära 60 sträcket och det är då mitt nya bud! det finns faktiskt gränser gär i livet och min går defenitivt vid 60! och våga inte ens komma med ett "du duger som du är" eller "du är fin som du är". jag är inte en person som tror på "inre skönhet". käre värld när, jag undrar när svällde jag upp? fan ta att sluta röka och bli lycklig!! jag var i mitt egna mörker lycklig som rökande och aptitlös apatisk.
anyone, förför mig, krossa mitt hjärta och ge mig ett paket cigg!

thats HOT!

vad är hett och vad är inte? här är det ingen tvekan om saken, dessa övermänskligt fräsha män är rykande heta. alltså sweet jeez, hett!
top 5 utan ordning, kampen är för hård. enjoy!

colin farrell



robbie williams



johnny knoxville



liam gallagher



jude law



bubblare: johnny depp



reserv: matthew mcconaughey


yesterday was a good day

söndagen blev räddad! det lutade länge åt att bli en average söndag toppad med plugg men in trillade ett sms med en inbjudan till myskväll hos eken! inte nog med att hon och K-A (inte att förväxslas med A-K) har fått till en redigt tjusig lya, så rackans fint alltså! jo, inte nog med det, det bjöds på morötter och dipp, yum! kulan, hjulet, hasse, eken och jag myste med te, godis man blev blå på tungan av och morötterna då som snabbt rök. frk lök var tvungen att kila hem i förtid då hennes nos började kittlas och nysa av katten. katten som förövrigt heter zero och gillar saker som glittrar.
kikade på starsy&hutch och jag smällde som vanligt av av vad jag såg, huggy bear, snoop! jag är verkligen barnsligt förtjust i honom!



fortfarande: billie the vision and the dancers - summercat! vill ni inte höra mig sjunga och gunga i takt, sätt inte på denna låt.



time to moan! eller egentligen är det varken ältande eller gnällande. jag känner mig så fri. jag är lycklig över att på fullt och ärligt vis vara beyond. nu kan jag verkligen se saker ur annan synvinkel, känna, tycka och tänka ur ett annat perspektiv. skämms nästan över hur jag kännde eftersom han obviously hade tankarna på helt annat håll. nu ser jag saker ur ett neutralt perspekti. lite bitter kanske ändå på ett vis men inte över situationen. eller egentligen visst över rådande situation. jag vet inte vem av oss som har förändrats, allt är verkligen lugnt men jag har svårt att ta honom som person. inte för saker i det förgångna. har han alltid varit sån här? det är inte så jag minns honom. det fanns dagar då jag trodde att jag aldrig skulle le igen, dagar jag trodde ja aldrig skulle vara lycklig igen, trodde jag skulle vandra resten av livet i en dimma.
dimman har lättat och jag ser åter färger.



funderar på att fila ihop en packlista så jag vet om jag behöver tvätta innan onsdag eller inte. iih, det kommer bli så himla kul! längtar efter alla så himla mycket!!



hade häromnatten en konstig dröm. den var rätt sjuk. så här var det iaf, vi skulle ett sällskap folk gå till en klubb. folk diskuterade vilken väg som var närmast och personen var högljuden och skrikig och hävdade att hans väg var närmast. vi gick och gick och jag sa inte så mycket utan gick mest och led över hans extrema begär efter uppmärksamhet från allt och alla. efter ett tag tröttnade jag lite och gick lite snabbare i förväg, tog dessutom en annan väg än de andra. upptäckte vid ett övergångsställe att personen i fråga började komma ikapp. tillslut kom han upp jämnsides. jag minns inte om vi pratade från början, tror inte det men personen var iaf smällhög och viftade omkring sig, spottade, slemmade och spydde(!). högst motbjudande var detta. en tredje person kom i kapp också och dom snackade en del. peron ett började skrika på mig och skälla som en galning. varvat med en del spottande och spyande. skällandet eskalerade och vi skrek på varandra. som så ofta i drömmar blev det hela ännu mer twistat då personen helt plötsligt hade på sig mina stövlar och mössa.ett par vakter fick hans uppmärksamhet och kom fram. jag och den tredje bad att få personen utslängd, MEN, först skulle dom dra av honom stövlarna och mössan. först övervägde jag att inte bry mig och mössan och stövlarna eftersom personen ens vidrört dom och dessutom spytt ner sig själv.

talande dröm? undermedvetna tankar om hur jag ser honom? har kläder ett högre värde i mina ögon än hans välbefinnande? just a dream?



piis. emilia

är det en fågel, eller ett flygplan..?

kännde att det var dags igen. har ju inte svirat ihop så många på  tiden men så sprang jag på en hos A-K den sköna bönan och då kunde jag bara inte så emot frestelsen.

Svart eller Vitt? svart
Mjukt eller Hårt? hårt
Homo eller Hetero? hetero
Höger eller Vänster? leftie
Stor eller Liten? big
Loket eller Oldsberg? oldsberg
Göteborg eller Stockholm? el gotemburgo
Landet eller Storstan? bigcity life
Kram eller Puss? lite av varje
Vagn eller Buss? vagn
Hyrfilm eller Bio? hyrfilm
Gräs eller Grus? grass
Piggt eller Opiggt? pigg
Pasta eller Potatis? ris
Tjänare eller Tjäna? en tjänare hitåt tack
Is eller Mjukglass? ice baby
Natt eller Dag? sova
Felix eller Heinz? none
NK eller Myrorna? nk
Marsvin eller Hamster? marsvin
Rakad eller Orakad? what?
Biffig eller Slank? biff
Blåögda eller Brunögda? bruna..eller blå
Popsnöre eller Sportfåne? ja fan inte sportfåne iaf
Naken eller Pyjamas? pjamas hell yeah
Linda Skugge eller Linda Rosing? ingen av dom.
Peter Stormare eller Peter Jihde? stormare
Kaffe eller Te? TE
Champagne eller Ramlösa? champange
Se filmen Festival eller Stirra in i en vägg 90 min? festival
Bakispizza eller Bakischirre? knäckebröd
Förfest eller Efterfest? förfest 4life
Engångssex eller Engångstallrik? tallrik
Plastbestick eller Plastbröst? gaffel, kniv, sked
7-Eleven eller Pressbyrån? seven11
Glasögonorm eller Linscooling? brillor
Plugga eller Jobba? plugga
Planka eller Pröjsa? planka
Yngre eller Äldre? äldre
Lång eller Kort? lång
Om du träffar någon som du blir förtjust i och han/hon talar om för dig att han/hon ärrasist/nynazist...Skulle du fortsätta dejta honom/henne? nej. vi skulle nog riva ut varandras ögon och sen springa blinda åt varsitt håll
Om någon sviker ditt förtroende; Kan du förlåta sånt? eventuellt. men still, jag är långsint som få.
Tycker du om ord? word
Nämn namnet på en tennisspelare? BB, finns det fler?
Finns det någon du ogillar starkt? jag? ogillar stark? haha, jag älskar alla.
Är du bra på att be om hjälp eller är du en sån som hellre reder dig själv? jag har inga problem att be om hjälp
Är du svartsjuk? jess tyvärr
Vad gjorde du igårkväll? tjockade mig och kollade exorcisten
Tycker du homosexuella ska få gifta sig i kyrkan? att den frågan ens ställs, fuck JA.
Använder du bokmärke eller gör du hundöron? hundöron
Finns det någon bok du önskar att det gjordes film av? go ask alice
Tyckte du om att gå i skolan? ja. iaf i efterhand så älskar jag skolan
Vilket ämne gillade du bäst när du gick i skolan? näringslära, MPP + samtliga estetiska
Vilket ämne gillade du sämst när du gick i skolan? historia a
Minns du någon speciell peron (lärare, kompis, annan personal) från din skolgång? jag minns alla, på gott och ont.
Har du fortfarande kontakt med någon från din klass? ja. på gott och ont.
Tycker du det var bra att den 6 juni blev röd dag? nja.
Vilket jobb skulle du aldrig kunna tänka dig ta? samtliga som inefattar bajs och spy torkande.
Hur tror du att du skulle reagera om en mycket närstående "Kom ut ur garderoben"? skit kul.
Om du hittar en femma på gatan, plockar du upp den? givet. många bäckar små..
Tror du att vi är styrda av ödet eller har vi en fri vilja? ödet skulle inebära en högre makt. fri vilja.
Vad är det första du tänker på när du vaknar? legitimera dig tack.
Är du troende? njet
Ska kvinnor kvoteras till höga poster inom näringslivet? svår fråga.
Tycker du om stearinljus? givet, love it.
Använder du hårbalsam? nån gång ibland
När blir man vuxen? helt individuellt.
Vilken färg har din tandborste? vit.
Har du lök i köttbullarna? ser jag ut som ngn som kan göra egna köttbullar eller vad?
Hav eller Sjö? båda är jätte söta på kort. annars, badkar tack.
Har du någon skrivare? ja
Har du någon scanner? ja. använt den typ en gång.
Vad har du för väckarklocka? min cellphone
Hur ofta klipper du tånaglarna? så fort det behövs så klart
Har du hår på ryggen? nej
Har du betalat månadens räkningar? lär ha räkningar
Använder du hudlotion? ja, bodybutter från bodyshop.
Har du åkt ambulans någon gång? nej
Sötlakrits eller saltlakrits/salmiak? salt
Chips/ostbågar/jordnötsringar? jag bangar nog inte ngt av det om det bjuds
Tycker du om Dr Pepper? nej det är vidrigt
Äpple eller Päron? äpple
Äter du fiskbullar? skulle aldrg falla mig in, har för vana att inte äta rens och rester.
Svettas du mycket? inte värre än andra tror jag
När klippte du dig senast? nån månad sen kanske
Vad kollade du senast hos doktorn? allt typ då jag var lite hypokondrisk.
Har du fått riktig massage någon gång? ja, inte kommit iväg på ett tag nu dock
Tycker du om rökt kött? vet inte.
Vilken är din favorit på Mc Donalds? gf chees
Mc Donalds/ Max / Burger King eller Annat? föredrar att inte äta sådant alls.
Platt eller vanlig dataskärm? platt
Vad har du för mobiltelefon? en sweetalisious nokia toppad med ett par varv tejp
Hur betalar du dina räkningar? jag har inga
Dammsög du bakom soffan sist du dammsög? ja men nu är det hög tid att göra om det
Är det ordning eller oreda i dina byrålådor? hyfsad ordning
Hur stor hårddisk har du? silly question
Har du överkast på sängen? nej
Har du brutit något någon gång? nej
Vad är den värsta sjukdom du haft? hm, har celiaki. annars kanske lunginflamation
Har du blivit sövd någon gång? deckade skönt
Lever din mormor? jess
Har du varit med på TV? givet
Vad BORDE du göra istället för att sitta och svara på frågor just nu? plugga, städa, laga mat, tvätta håret, skaffa ett jobb, gifta mig, vara på gymet.
Använder du tofflor? självklart
Använder du morgonrock? nej, ett av de värsta plaggen jag vet
Är du en Besserwisser? kan nog uppfattas som det
Kan du dricka mjölk som "gått ut" för 3 dagar sen? dricker inte ngn mjölk
Beskriv din humor: sarkastisk, torr, absolutly fabulous

tjejsnack v. 44

vecka 44 är strax slut men ett litet tjejsnack med veckans fem frågon hinns allt med. temat denna vecka var: 
Datorer & Internet
  • Vilken sajt besökte du senast? - bilddagboken.se
  • Vilken sajt besöker du oftast? - blogg.se och bilddagboken.se
  • Vad har du för dator? - hm. det undrar jag också
  • Vilken text kommer fram om du trycker Ctr+V? - dessa frågor
  • 5 saker du googlat på nyligen? (Beroende på datorinställning så kan det komma upp en lista i alfabetisk ordning om du dubbelklickar i skrivfältet på google.) - "Jagets integration" kontra förtvivlan, bellman, billie the vision and the dancers, camper och courtney love.

back on track

tillbaka från visiten i skottland. det var kalas mysigt att spendera lite tid med familjen även om vi så klart grälade en del också. gjorde några små fynd och det var faktiskt himla bra grejer som jag länge längtat efter att lägga vantarna på men inte funnit ngt bra på hemmaplan. nr ett ett guldhjärta. vill inte lägga för mycket stålar på det med vill inte heller ha ett likadant som "alla andra" heller och vända mig till trotjänaren h&m. hittade ett perfekt i en trevlig butik för en rimmlig slant.



nr två festlinnet/tubtoppen. en efterlängtad detalj i garderoben. har länge trånat efter en tub att kalasa i men inte hittat ngt som fallit mig i smaken tills jag sprang på fynd två. plisserat svart linne i tubmodell med svart sidenband och rosett under bysten.



ne tre och kronan på verket den ryskinspirerade pälsmössan. har länge drömt om en mössa av denna typ och slog häromdagen till. jag är galen i den och tycker den är kalas snygg. dessutom fuskpäls så ingen kanin på skallen här inte.



pälsmössan har dessutom huvudrollen i min nys livsvision, värme och komfort före allt! glöm avancerade håruppsättningar, varma mössan på! söt scarf runt halsen, no way! största och varmaste halsduken tack. snygga men iskalla pumps? på fest ja, till vardags, nej. mina tassar vill ha och förtjänar värme. har länge viljat ha ett par snowjoggers eller moonboots. fulsnyggt, coolt och härligt för kalla tår.



är också gött sugen på ett par uggs. obotligt fula och otrendiga säger vissa. snygga, varma och fantastiska säger jag!





vill inte utropa mig själv till nån sorts stilpolis här och påstå vad som är duger och inte men nu får det vara nog. det finns tre plagg som verkligen irriterar mig och ger mig rysningar. dessa tre är inte överdrivet snygga, absolut inte speciella eller roliga på ngt vis och två av tre är dessutom redigt dyra fast man snarare borde få betalt för att ha på sig dom. här, rått och kallt kommer dom:
1. gåsjackan
2. seglarjackan
3. bandanan
dessa tre plagg hör hemma på tre helt olika ställen och det är då inte där dom oftast ses.
* gåsjackan - polarexeditioner
* seglarjackan - på segelbåten till sjöss eller i garderoben
* bandanan, eller "snusnäsduken" - på en bondgård eller coola katter som 50cent.


nemesis index I

listor i all ära. här är det ord och inga visor. 15 saker jag oavkortat känner motvilja inför.

1. åldersnoja
2. americas funniest homevideos
3. allergier utan bot
4. medias makt
5. överviktiga som äter

6. att man är en råtta i ett hjul
7. telefonförsäljare
8. att mitt liv inte är the eternal sunshine of the spotless mind och jag kan radera whatever i want to
9. samhällets inställning till saker utöver normen
10. faktumet att saker som är beroendeframkallande är hälsofarliga

11. att inte kunna lita på folk
12. att jag inte har ett eget soundtrack
13. att jag inte pryder omslaget av vouge, elle och vanity fair så smashing som jag är menar jag
14. kvinnligt/manligt
15. dåligt uppförande