alla goda ting är tre..

dessa tre är:

1. high fidelity, min favorit film.
2. jack black, så super skön, man blir bara kär.
3. let´s get it on, de flesta har hört den, sjung med.

image293

lyssna or die.

PJ HARVEY gott folk, här i sällskap av nick cave.

image292

för kort helg.

olalala. en snabb update om helgen som gick. GI vänlig helg med bara lite lite vin (jämfört med hur mycket som konsumerats varje helg senaste halvåret. samanlagt en 4 glas blev det nog på hela lördagkvällen. denna afton som förövrigt var hemskt trevlig med gamla godingar och så klart TH.
skön söndag. promenad med h. mini picknick med l&l.
en konstig känsla har infunnit sig med. jag hade kul fast jag inte var råpackad. va fint då vet jag det. var nästan orolig för mig själv ett tag.

imorgon har det gått två veckor med projektet. det har gått bra och planerar fortsätta med fas ett iaf en vecka till. kanske två om jag pallar med det. mer än fyra ska man tydligen inte köra på fas 1. undrar om man vågar väga sig imorgon då. jag borde mätt mig med måttband egentligen. vågen kan ju vara lite förrädisk. undrar om det har hänt något?

nu sova. <3

saker jag aldrig trodde skulle hända mig.

1. få ett jobb. jomen visst. kanske inte de allra snyggaste lattesarna i stan men sjukt gåda däremot.
2. bli seriös med att komma i (bikini)form. GI två veckor and still going strong, fast besluten att lyckas.
3. spy på offentlig plats. nån gång ska vara den första, min var på pendeln.
4. få en chans att vara solbrändast. de kommande två veckorna i thai måste ju bara ge mig en rättvis chans.
5. ta körkort. moahaha! för bra för att vara sann. för mig är det hojen som gäller.


fredagkväll.

allt har kännts så lugnt. har haft ett stadigt lugn över mig en så lång tid att det är otroligt. men ikväll kom det sköljande in som en våg. en känsla av meningslöshet och ensamhet. varför blir det så ibland?

jag <3 teve

alltså skjut mig vilket stressigt teve schema jag har just nu. heroes två kvällar i veckan varav på onsdagar går heroes och grey's anatomy samtidigt. tricky! löses enklast genom att spela in det ena programmet. snart är det oktober också vilket innebär mängder med sena kvällar på cafét. mängder med inspelningar. kommer jag hinna se och ta igen allt? ouf.

image288


image291

godkväll.

trötthet alabama. funderar på om jag ska kika på teve en stund eller krypa ner i sängen och läsa bok tills jag blir så trött att jag somnar. ska upp tidigt imorgon och jobba svin länge. hela himla dagen.
har massor med planering att göra. festandet i borås som aldrig blev av, hälsa på annis i lund, hälsa på hannis på öckerö, ta mig tid att åka och rida. så mycket att göra och så lite tid. två hela veckor går ju bort till thailand också. ska iofs bli suuper skönt men två veckor, ja det är rätt lång tid.

spec för A så kommer en rätt halvtaskig bild på luggen nu med.


nu ska jag planera maten för imorgon. hoj!

<3

nån mer än jag..?

som var övertygad om att detta var en liten tjeja? sångaren/sångerskan i tokio hotel alltså. hade lika väl kunnat vara amy winehouses lillasyster. men nej, bill heter den tydligen.

image285

projektet, en vecka.

nu har det gått en vecka, en framgångsrik sådan. enda tabben var väl i lördags då jag hävde vin för kung och fosterland vilket man ju inte bör göra.
i vilket fall som helst testade jag vågen idag, det var spännande och framförallt kul att se att denna vecka gjort nytta! minus 1,5 nu, det var inte illa pinkat. det lönar sig att vara bestämd och stenhård med vad man beslutat sig för!

nu känns det inte ens jobbigt längre, nu går det på räls. visst blir jag super sugen på massor med saker ibland och tanken på att bara sluta och frossa massor med godsaker har dykt upp men lika snabbt har jag tänkt, nej.
jag har inte fallit för frestelsen en enda gång tack vare min beslutsamhet. och nu när jag märkt tt det ger resultat känner jag mig ännu mer peppad att fortsätta!

nu ska jag ut på promenad för att fira!

<3

(hett)

nikolaj coster waldau, HET.

asha ali, fire fire.

image284

fridaynightlove.

nära och kära. hej.
jag är på ett strålande humör idag, hoppas att det håller i sig hela natten!
stressig men skön arbetsdag bortsätt från en och annan über räpa, hade god lust att spotta i hennes kaffekopp men gjorde det så klart inte. fy fan för en del människor, hur arrogant kan man vara?

men icke att det satte stopp för mitt strålande humör. tvärtom, det blev bara bättre. planerna om att svänga loss i borås gick i stöpet, göteborg ikväll ist. najs.

fick ett glatt besked via sms nyss med, wiie, vipkortets återkomst!

lisa ekdahl feber här med, sjunger med för full hals (på cafét mest nynnar jag.)  asha ali också iofs, går icke av för hacker. ja det är det mycket här i världen som inte gör iofs. fest!

nu, smink och piffning, och sen --> fest!


<3 emilia

höstdag med råge.

inte nog med att löven börjar byta färg till vackert rött och gult, som pricken över i:et ösregnar det dessutom som aldrig förr idag. så fint.
senaste dagarna har varit helt underbara, kalla, klara molnfria, så klart kunde ju inte det fortsätta i all evighet. hoppas regnet bara vara idag, men sån tur har man väl aldrig.

men, jag är glad iaf. har hunnit med en god lunch med c&l på stan idag, en fika med mammsen och en hel del bokläsande. nu ska jag och jobba!

(gi kuren håller fortfarande i sig, längtar tills måndag då det är dags att testa vågen och se om något har hänt!)

projektet dag 3.

ja dag tre börjar defenitivt gå mot sitt slut och även denna dag och gått som smort. jag har också min allergi att tacka för att det går bra tror jag eftersom det annars är ganska lätt att falla för frestelser, spec på jobbet(!) men jag får verkligen inte äta sådant!

jag undrar, hur gör vegetarianer om dom vill testa GI? allt man äter är ju praktiskt taget sallad och kött. eller om man inte gillar ägg som ju huvudfödan nästan är.?

tur att jag äter båda då så slipper jag klura mer på det!

på måndag är det dags att prova vågen och se om något har hänt. startvikten har jag i skallen men tänker nog inte skriva den här. har något hänt kommer det rapporteras.

ryktet sa också att dag tre är den värsta och sen blir det bättre. hoppas starkt på detta eftersom jag är mega trött och knappt orkar gå i trappor. (oh ljuva kolhydrater, vad sysslat jag med?!)

men ikväll var det iaf heroes och så även imorgon, halleluja!

nu ska jag läsa bok och slagga. peace.

image283

välkommen till mitt nya projekt.

ja så här ligger det till. jag har tagit mig ann ett nytt projekt, det går ut på att få ordning på att bli nyttig och hälsosam och som grädden på moset ska jag gå ner i vikt. projektet kommer man att kunna följa sporadiskt här på bloggen. om rappoeteringen upphör och ni inte hör något mer så har projektet misslyckats.

GI
är nu mitt nya motto.

dag ett har gått som smort (det gör alla dag ett iofs..) jag har varit beslutsam och duktig. läst i GI bibeln (boken) och handlat godkänd mat. imorgon är jag ledig, då tänkte jag att jag kunde ta och fila på en matsedel. det finns ju klara i boken men jag tänkte samanställa en egen som jag kan ha på väggen och gå efter. allt är så mycket enklare om det är planerat och klart vad man ska ha till frukost, lunch osv varje dag. måste ju planera vad jag ska ha i mina matlådor till jobbet med tex.

mitt största problem är inte att ge upp mitt älskade ris, choklad eller frukt (i fas 1), det är alkoholen. boose är ju tyvärr ingen höjdare i viktminsknings synpunkt men vin (både rött&vitt) duger iaf. nu är det vin och bara vin som gäller, inga mer goda drinkar eller cider.

i just smile.

ytterigare en helg till ända. skönt? nej. jobba imorgon, lagom inspirerande. däremot blir det nog inte så tufft, har fortfarande tanken på gårdagen i bakhuvudet och det får mig att le.

det är tanken som räknas. ett snällt, oskylldigt yttryck som vi alla kläckt ur oss både en och två gånger. men ligger det något mer bakom? vem säger det, till vem, i vilket samanhang och vad var det egentligen som tänktes?

any way, det får mig att le och drömma mig bort en aning, foolish? kanske. strunt samma egentligen.

ja, sen är det ju så underbart vackert klart höstväder ute med, kan inte annat än att älska det.

höstens nyckelplagg.

mycket shopping har det blivit. här ser ni höstens nyckelplagg i min garderob.

    

najs höstjacka. sånna kan man aldrig få för många av (nästan) denna från H&M. ett par nya jenas i garderoben piggar upp, iaf för sånna som mig som har svårt att hitta ett par najsa brallor, levi's. super skön stickad tröja som variation till jackan, denna från diesel. stövlar. obligatoriskt! föll direkt för dessa, bianco.

 

lite nytt smink sitter aldrig fel. och ny parfym, bättre blir det knappt. kenzo amour, en fröjd för snoken!

i'm such geek.

jag har utvecklat en extrem förkärlek för, i mångas ögon, töntiga serier. ja, både på teve och i serietidningsform. fullkomligt förtjusande.

 

ordning och reda.

hemma i boet och ledig vecka. vad har man uträttat? överdrivet bortslösande av egenhändigt intjänade och surt förvärvade stålars. höstens nyckelplagg ligger i en härlig (dock inte prydlig) hög på mitt golv tillsamans med alla mina andra kläder som ännu inte blivit in sorterade i garderob och byrå.
spara? ja det får nog bli den nya melodin. men spendera, ja det klingar fint som snus det också.
imorgon ska jag på middag. trevligt. på lördag ska jag bli onykter, trevligare.
på lördag tar också min ledighet slut. inte så trevligt.

home sweet home..

nu är väskorna packade och står klara och väntar på hemflytt som sker imorgon. ska bli kul att komma hem men samtidigt tråkigt. har vant mig vid att sköta mig själv, att ha endast mig själv att tänka på. inga andra i vägen, ingen att ta hänsyn till (förutom grannarna då). men skönt att se mitt egna rum igen, rätt kul att se familjen med. skönt att slippa katterna fast det lärt mig en del om ansvar då jag inte kunnat vara borta två dygn i sträck utan vart tvungen att ta mig hem till mina små katter för att mata dom och ge dom lite kärlek. för det har växt fram ett band, så som jag hatade dom i början. men nu, trots allt bus dom hittar på, så gillar jag dom små liven skarpt.
mellan ner rivna blomkrukor och en och annan kisspöl utanför lådan så är dom rätt så goa. när man ligger isoffan och ser på teve eller läser och dom lägger sig brevid, spinner och är snälla. tur att jag har katter hemma hos mig med, och för att inte glömma vår fina gammla hund.
ja, det ska bli rätt skönt ändå med servicen det innebär att bo hemma, slipper laga mat själv varje dag tillexempel. dock har jag vart grymt nyttig på egen hand, mycket nyttigare än hemma i huset.
mer bloggande kommer det bli nu med då jag kommer hem till den kära datan, aningens snabbare än denna hära. ska ladda upp en del bilder på både bilddagboken och facebook med då tror jag. inte lagt upp en bild på ungefär en månad tror jag.
teven är ju urfunktion här med nu sen ett par dagar vilket har inneburit mycket läsning så ett gäng bokrecensioner kommer också att dyka upp.
nä, nu är det te, bok och kattgos som gäller.