frossa mina vänner, frossa!

jess motherfuckers, imorgon ska det frossas. hela året har vi längtat. semlor gott folk. (även kallade fettisdagsbulle eller fastlagsbulle)
i veckan som passerade var det en dam som pekade på montern i cafét och ville ha en "fastlandsbulle" som jag uppfattade det. hon fick en semla för det var på dom hon pekade. det var alltså en så kallad fastlagsbulle tanten ville ha.
är det förretsen fettisdagen eller fettisdagen?

image372

Kommenterer:
Postat av: bjugg

haha, fastlandsbulle!!! varför inte säga semla när uppenbarligen inte har allt på det klara?! själv föredrar jag hetvägg; semla simmandes i varm mjölk :)

Lite kuriosa följer. Lägg märke till den sköna benämningen "den ödesdigra fettisdagskvällen" eller varför inte den hjär kommentaren ?hetvägg drivas i landsflykt ur Sverige, sedan den begått ett kungamord?. HAHA, tacka nordiskamuseet.se, läs och njut :)

"Under 1700-talet betecknade hetvägg en rund vetebulle med fyllning som serverades simmande i varm mjölk i skål eller djup tallrik. Hetvägg serverades även vid hovet. Den svenske kungen Adolf Fredrik åt en sådan på den ödesdigra fettisdagskvällen den 12 februari 1771. Efter en måltid bestående av ostron, hummer, surkål och hetvägg, föll han ihop och dog. Skalden Johan Gabriel Oxenstierna ansåg därefter att fettisdagen borde förbjudas och ?hetvägg drivas i landsflykt ur Sverige, sedan den begått ett kungamord?. Så blev det nu inte."

2008-02-05 @ 11:45:38
Postat av: emilia

hanna: HAHA kungligt helt klart, luv it!


Tyck någonting och skriv det nedan:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback