en lista, kantad av ironi och lite sanning.

Vart är dina föräldrar födda?: göteborg tror jag.
När kysste du en kille senast: well, ja det var ett tag sen.
Har du hånglat med samma kön: jess det har jag.

Vilken kanal tycker du bäst om: jag kollar inte så himla mycket på teve faktiskt. men femman gillar jag.

Jessica Alba eller Angelina Jolie: jolie utan tvekan!

Säger du dicken eller penis: givet dicken!

Vad har du på dig just nu: bh+trosa, en grå tshirt, svarta mysbyxor och vaarma strumpor.

Gör du slut på msn eller in real life: spränger en bil lite symboliskt så där. eller sätter eld på en granne.

Vem är sexigast Miss J eller Brad Pitt: hoho, brad according to me.

Trådlös telefon eller trådtelefon: givet trådtelefonen med plastmuggar i ändarna.

Kan du handla på en second hand butik: ja det kan jag minsann, hittar inte några vidare fynd särskillt ofta dock.

Piercing nånstans: jag har 1cm tunnlar och en industrial i höger öra.
Vem är du förtjust i: ja jag är väl förtjust i mina vänner i guess.
Är du superduper full eller helt nykter: stadig skulle jag vilja säga. stadig.
Negerläppar eller inga läppar alls: negerläppar är det oversize läppar eller? lagom är bäst. oj va svenskt. lagom lagom.
Jeans eller shorts: jeans 4ever. tidlöst, snyggt, kommer alltid hålla.
Andvänder du puder foundation eller kastanievatten: ja inte doppar jag ansiktet i vatten innan jag går nånstans iaf.
Vart fikar du helst?: gårdscafét 4life.
Vilken butik hittar du alltid nånting i?: h&m kan man inte misslyckas med.
Är du en klacksko-tjej eller en plattsko-tjej?: klack i sinne inte lika mycket klack i praktiken.
Vinter eller sommar?: höst&vår
Vem står dig närmast?: hanna, andréa, L&L.
Vem saknar du?: saknar mina vänner som är bortresta på olika håll.
Vilket klädesplagg är ditt bästa köp?: älskar mina bruna vintagestövlar. och min stickade sjal!
Till vilket land skulle du vilja åka?: spanien i vår! england och hälsa på jonna, anna, loffert c/o.
Vart ska du bo om 10 år?: var är inte den stora frågan. hur däremot. svar, med klass, stil och förmåner. moaha.
Hur lång tid ska det ta för en person att vara borta för att du ska börja bli orolig?: det beror ju på var personen är. och när. och vem det är.
Vilken låt va sommarplågan 2006?: boten anna är ju en kandidat, zlatan låten en annan.
Vilken låt är den värsta sommarplågan någonsin?: gyllene tider har ju droppat ett par genom åren..
Vart missar du ALDRIG att gå när du är i sthlm?: jag är inte i sthlm överdrivet ofta.
Har du någongång suttit vid telefonen och väntat?: har inte alla det?
Bättre ångra nåt man gjort än nåt man inte gjort, sant eller falskt?: åh jag vet faktiskt inte!
Skulle du dö för den du älskar?: alltså jag älskar ingen. eller räknas familjen in? ja förmodligen ja.
Tyra banks eller janice dickinson?: öh, dr phil.
Alessandra Ambriosio eller Adriana Lima?: emilia olsson.
Fjällräven, boomerang eller canada goose?: boomerang!
Vilken dricka är sååå 2006?: kolsyratvatten. patetiskt.
Världens bästa uppfinning: för att vara politisktkorekt svarar jag, vattenrenar-sugrör till barnen i afrika så dom kan dricka sitt vatten utan att bli sjuka. spontant svarar jag, stegräknaren och digitalkameran.
Sport du är intresserad av: ja skulle väl vara dressyr då.
Mammagris eller pappas lilla flicka?: pappa! fast jag och mamma har blivit bättre vänner sista tiden dock.
Hur svarar du i telefonen?: min sekreterare svarar; frk olsson sitter i möte med eliten, kan jag ta ett meddelande?
Hur lägger du på i telefonen?: "jag skickar en faktura."
Kan man göra slut på ett bra sätt?: ja, spräng din partners bil som en hint om att du tröttnat.
Kan man va vän med sitt ex?: jorå sooner or later kan nog alla det.
Har du blivit dumpad?: jes.
Har du dumpat någon?: typ.
Har du någon dålig ovana?: nej. ALLT jag gör är bra.
Skulle du kunna byta liv med någon, och isåfall med vem?: jag behöver inte byta liv. jag är perfekt. mitt liv är perfekt. mina vänner är perfekta. allt jag vidrör blir perfekt.
Är du duktig i skolan?: duktigare nu är under gymnasiet tror jag.
Kommer du ihåg första kyssen med din älskade?: jag har ingen älskade, men jag minns den gamla.


hejochhå. känner att det blev så där seriöst kanske va. lite bakis, lite sarkastisk, lite sanning mellan raderna. 

/sarah emilia olsson.


freitag freitag über alles.

gårdagens ängel: linus! i say no more men det är skönt att du finns om det är något kompis!de två senaste dagarna har varit fyllda med kläd och sko byten hit och dit. har agerat modell för super magazinet alingsås kuriren som ska fila ihop ett höstmode repotage. är ju inte så alvarligt och det är inte ens som attjag ens blir slagen av tanken på att drömma om att bli modell då jag vet att min fysik inte lämpar sig för detta ändamål, inte heller mitt sinne är sugen på kokain till frukost lunch och middag och all den stress dom får utstå. nä usch det verkar inte vara ett så rockigt liv, däremot har dessa två dagar varit kalas roliga! har kilat runt i olika affärer och lånat kläder och skor och sen brännt ut till gräfsnäs slottsruin för att ta mysiga höstkort. med risk för att hela alingsås får se min fåniga uppsyn i kanske inte allt för heta kreationer så har det varit kul kul och så himla mycket bryr jag mig inte om vad lilla alingsås tycker och tänker. huvudsaken är att jag hade kul!ny döm/plan här förresten! jag vill starta en klubb! inte i egen lokal som ett fast ställe men i annans lokal. är grymt gött sugen på detta. kanske är ett stort projekt på egen hand. får se om jag kan hitta en partner till mina crimes.har fått ett av mina inköp från förra helgens bokmässa påpekat från olika håll. nämligen
banksys bok wall and piece. jag vet inte om det är så att folk tror att jag är helt tappad bakom en (kund)vagn då det gäller grafitti/street art världen. är väl dummt att ge mig in i någon diskussion på ämnet kanske då jag inte är störste expert men jag gillar och har alltid gillat diverse former av konst och har under senare år fallit pladask för ett par former - street art och body art (tatueringar, mpiercingar och smink.) smink ser jag nämligen i allra högsta grad som en konstform och varje make up man lägger är som en målning. man kan förstärka, framhäva, gömma, förtydliga, ändra både form och färger i ansiktet. mm smink..igår var det också premiär av årets ljus i alingsås. mumma, ska nog gå rundan ikväll om det inte regnar och så.icecream parlour gick igårkväll också av stapeln och vi var på plats. bilder finns på bd. det var kalas trevligt på de flesta sätt förutom att camilla som var taggad som attans inför kvällen fick en drink eller två för mycket under västen och inte riktigt grejade hela vägen fram. synd för vi hade planerat att röja. TH nästa helg kanske camilla ist? annars var det kul som ett hjul. niclas och henrik kom dit med vilket var kul!for now, goodbye. emilia

nollkontroll.

jag har nog alltid vart rätt besatt av utseende och skönthet. kanske för att jag aldrig har varit någon skönhet själv. upp i mitt minne kom en scen från min högstadie tid, jag hade ett bråk med en vän och som vanligt käftade jag på rätt bra och hon hade inte så mycket att säga till om. jag avslutade den hetsiga deskussionen med "hur som helst, jag är glad att jag inte är fet, som du." jag var vid denna tidpunkt nästan pinnsmal, tvär arg (pga näringsbrist) och vrål hungrig! jag åt så lite jag kunde och till på köpet hade jag celiaki (glutenintolerans) utan att veta om det och tog knappt upp någon näring för det. har ända sen högstadiet pendlat mellan att knappt kunna äta något alls och nogrant antecknat vad vågen visade varenda dag till att skita i allt och vräka allt som kom i min väg.
ena dagen äter ajg allt och nästa inget. jag kan vräka och strax efteråt få sjukligt dåligt samvete.
jag blir äcklad av fetton på teve och svär att jag aldrig ska bli sån för att en timma senare glömt vad jag lovat och vräker choklad. jag vill inte, vet att jag inte får, inte borde men ändå kommer mitt smutsiga, djuriska det och får mig att köpa och trycka i min både den ena och den andra onyttigheten. efteråt mår jag både fysiskt och psykiskt illa och mitt samvete är kolsvart och plågar mig för min dåliga kontroll.
har jag alla hästar i hagen är frågan jag ställer mig. har ocksdå observerat en liten tvångstanke jag har. jag vill ha jämna nummer. vet inte om detta gäller allt men alltid då jag lyssnar på musik och ska höja eller sänka måste det alltid vara 10, 15, 20 osv som gäller eller jämna mummer. skulle aldrig kunna höja eller sänka till 17 eller 19 tillexempel. galet? jag ve inte.fredag= 8 veckor tills hanna kommer hem igen! jag längtar! saknar, saknar henne som attans!låttips fukkers: dusty springfield - son of a preacher man
urge overkill - girl, you´ll be a woman soon

free?

ja jag känner mig befriad från allt jobbigt vilket är underbart skönt. men det är något annat som gnager mig. kan inte sätta fingret på vad det är men nånting är det. gruvligt irriterande är det. har funderat på om man borde gå till en psykolog. inte så att jag är ett himla psykfall av något slag men efter att ha läst lite psykologi nu så kanske det vore bra. man lär ju ha både ett och annat skelett i garderoben. borträngda trauman och annat jobbigt som hänt genom åren som kanske poppar upp vid ett senare tillfälle. så för att förhindra obehagliga överraskningar borde man kanske låta nån rota i ens skalle så allt sånt kommer upp till ytan.  trött på att man aldrig bara är helt tillfreds med allt, det är alltid något som ligger och skaver. om det ändå slog till och man fick en dunder depression så man fick lite goa tabletter att gnaga. inte för tabletternas skull men då hade man iaf haft en etikett på sitt obehag. jag vill ha etiketter. jag vill veta vad saker är. är det minsta fel vill jag ha det kollat tack. min lilla hypokondi håller mig iaf sysselsatt och livet får lite mer mening. upptäcka, hitta och bota felen på min kropp.
jag skulle behöva flytta. komma härifrån. jag vill inte vara kvar på samma plats mer. allt känns så infekterat. jag vill ha något i mitt liv. något med mening. ett meningsfullt liv. saker jag gillar. personer jag gillar har jag men det är inte nog. jag vill inte ha en person jag gillar, jag vill ha en person som gillar mig. jag vill mest bara bort. vill ha något som roar mig. jag vill slippa tänka på saker, livet, allting.


jason mraz fortfarande. mr a-z, lyssna och njut.

igår var en kul dag.

gårdagen bjöd på skola och teve kväll hos eric.
det var kämpigt att vakna igår, säkert för att det regnade och var mörkt. samuel och jag hade tänkt mötas och ta en promenad på förmiddagen så strax efter 10 ringde han och väckte mig. tur det annars hade jag nog slaggat ett par timmar till och kommit försent till skolan. vi gick aldrig promenad pga regnet. kände mig trött i skolan, hade ätit för lite och var tvungen att lyssna på redovisningar. satt och målade och dagdrömmde ist.inte många dagar kvar till rökstoppet heller. folk tror inte att jag kommer klara målet på 17 dagar och det gör mig skit taggad att fixa det! men det kommer bli svårt, mina cigg, min trygga punkt i livet, då allt är kasst så finnas dom alltid där och lugnar och tröstar. låter som jag dumpat mina vänner och köpt cigg ist men så är det inte. men en malboro light sprider ändå ett lugn som inte ens mina fina homies kan skapa även om dom håller min hand och klappar mig på huvudet. man blir vad man äter heter det ju och även fast jag inte tuggar i mig ciggen så känner jag mig från time to time rätt förgiftat av dom vilket det ska bli skönt att bli fri från. sparar in en massa cash också. alltså det är ju så värt att sluta blossa men ändå är det så förbaskat svårt att ge upp och inte få känna den lilla tillfredställelse dom ändå ger..trillade i sällskap av samuel hem till eric igår med. där är det trevligt, gillar stämningen i huset. satt i köket och läste tintin och drack te medans eric och sam lagade mat. jag blev rätt impad av att dom faktiskt var himla bra på att slänga ihop mat. äkta mat! inte snabbmakaroner och mamascans köttbullar utan riktigt käk! själv är min räddning i hungersnöden kökets tre p:n. pastan, peston och parmesanen! kan utan tvekan livnära mig både länge och väl innan någon vänlig själ kommer och erbjuder sina matlagnings tjänster..längtar tills jag får träffa malins bäbis också!ska strax på äventyr i kuriren bilen, åter kommer om hur saker gått!låt tips! jason mraz: half way home, life is wonderful och plane.

kan aldrig bli en lista för mycket!

 • Vad heter du? emilia
 • Vart bor du? alingsås utanför gbg 
 • När är du född? 17oktober -86
 • Beskriv din stil med 3 ord? klassisk, anorlunda, rolig 
 • Vad innebär mode för dig? att göra trenderna till sina
 • Vilka är dina favoritaffärer, butiker? h&m, topshop 
 • Shoppar du second hand? ja ibland om jag gör några fynd
 • Vilken är din favoritdesigner? hoho ledsen med sån koll har jag tyvärr inte
 • Vad är din favorit i höst? stövlarna och stickade tröjor/koftor/cardigans :p
 • Hur mycket shoppar du för i månaden? det är väldigt olika.
 • Dyraste plagget respektive billigaste? vet faktiskt inte, älskar att fynda billiga saker på ex h&m. har nog aldrig köpt ngt vräkar dyrt. en jacka för 1200, stövlar för 1300 är nog det värsta.
 • Tror du att du kommer att kunna shoppa lika mycket om 10 år som du gör idag? om tio år kan jag shoppa mer.
 • Brukar du tröstshoppa? nej, kanske ibland.
 • Högklackat eller lågklackat? själv är jag över klacklängd så jag väljer låga men höga är jätte snyggt. 
 • Vilken är din drömväska? hade aldrig tackat nej till en mulberry.
 • Vilket blir ditt nästa köp? ett par skor hade suttit fint. annars är jag sugen på att pigga upp mig med ett halsband eller så.
 • Favoritblogg? finns massa bra jag gillar men en favorit är nog maggans
 • Vilka är dina stilikoner? har ingen speciell, gillar att se folk på stan och inspireras.
 • När upptäckte du ditt intresse för mode? haha ja jag vet faktiskt inte.
 • Vad vill du jobba med i framtiden? en av de svåraste frågorna man kan få. 
 • Favoritplagg just nu? dom svarta stuprören eller den grå koftan.
 • Favoritaccessoarer? väskor. eller halsband.

 • LJUS I ALINGSÅS

  snart är det dags för en av årets höjdpunkter, lights in alingsås! oh det är så mysigt att jag knappt vet var jag ska ta vägen! verkligen hett tips för er som bor i göteborg eller närheten, åk in till alingsås och ta en kik på vår underbara lilla mys stad under oktober! här kommer ett litet smakprov.

  103893-38103893-39

  another list..

  josefin verkar ha samma förkärlek för listor som jag så här kommer en jag koppade av henne! :)

  Tio första:
  Första bästa kompis:
  roberta
  Första bil: har inget körkort ens..
  Första kärlek: första kärleken från då jag var kid hette erik.
  Första husdjur: gustav hette den och var katt
  Första semester: hm, vet faktiskt inte
  Första jobb: städ och småplock jobb hos pappa
  Första köpta skiva: minns ej, körde stenhårt på kassetband som kid iaf!
  Första riktiga kärlek: robin hette han.
  Första piercing: och enda, en industrial i höger öra.
  Första konsert: jag vet att på lågstadiet då en kille i klassen fyllde år bjöd han alla på en e-type spelning, måste vart första.

  Nio sista:
  Sista alkoholdrycken: cider i lördags.
  Sista bilfärd: med maggan i suven igår.
  Sista filmen du såg: det var nog den svenska vampyr rullen frostbiten i förra veckan.
  Sista bubbelbadet: ah, minns ej.
  Sista spelade cd: josé gonzalez - veener
  Sista gången du grät: igår efter att ha läst lilla noels blogg.
  Sista måltiden: för någon timma sen. mamma hade lagat mat idag, mos och fiskpinnar.

  Åtta har du nånsin:
  Dejtat en av dina bästa kompisar?
  jo på sätt och vis ja.
  Blivit arresterad? nope never
  Blivit kär vid första ögonkastet? nja, ne det har jag nog inte
  Varit på tv? jess, för typ två år sen under en maifestation skolan höll så pinnade jag och en kompis längst fram och höll upp en skit stor banderoll.
  Fått ditt hjärta krossat? Jo
  Sagt att du älskar någon utan att mena det? nej, dom orden lekar men inte med
  Haft ett one night stand? nope
  Busringt till nån? ne inte vad jag minns, roas inte av busringningar

  Sju saker du har på dig:
  1. vitt linne, cheap monday
  2. kritsträcksrandig svart/grå kjol, saints&mortals
  3. stickad tröja i rosa/brunt, lindex
  4. strumpbyxor, lindex
  5. armband, plgrim
  6. underkläder+strumpor, lindex, jc, blammo.

  Sex platser du vill åka till:
  1. spanien och plugga
  2. brasilien
  3. london
  4. backpacka i asien
  5. island

  Fem kroppsprodukter du använder varje dag:
  1. ansiktstvätt, dermalogica
  2. foundation, isadora
  3. handcream, trind
  4. body butter, bodyshop
  5. ögonbrynspenna, h&m

  Fyra personer du kan berätta allt för:
  1. hanna
  2. andréa
  3. lina
  4. lisa

  Tre val:
  Svart eller vit? svart
  Sommar eller vinter? vinter
  Choklad eller chips? choklad

  Två saker att göra innan du dör:
  1. dejta en kändis
  2. slå mig till ro och känna mig lycklig över det

  En sak du ångrar:
  1. att jag inte pluggade mer under gymnasiet.

  ah, klart för denna gången, hoppas på fler kul listor!

  malins bäbis och helgen!

  malins bäbis har äntligen kommit! mitt i natten ploppade den ut, fast efter 12 slaget så det var idag! första bäbisen i min umgängeskrets! min mamma blev så till sig att hon vill sticka små bäbiströjor till den. oh, längtar tills man får se den lille sparvelen, måste köpa en liten present med till den!  kom på att jag glömt berätta om den oförskämt angenäma lördagen som gick! den var faktiskt på alla sätt och vis en kalas dag. maggan fyllde år också vilket vi ska fira på fredag!
  började lördagen med att ta tåget ner till gbg med mamma och ingela för att kila till bokmässan. rätt mysigt att kila runt och kika på folk och spana kändisar.
  men oj, oj vad det kryllar av uppstoppade kulturtanter i linne tunikor och brosher av tä med ett tattigt plastglas rödtjut i högsta hugg!

  själv kammade jag inte hem en enda "vettig" bok. skönlitteratur med andra ord. däremot 4 andra glidiga böcker. tungviktaren var en om typ 10vägar till världfred eller ngt. får väl se när jag tar mig an den. sen dom tre andra har jag redan hunnit tjuvkika i. en om smink, alltid kul! en om allt och inget man som tjej behöver och vill veta i princip, roligt och finurligt skriven! bok tre är om streetart av artisten banksy och hans grejer, skit nice verkar den med. bra kap!

  efter att ha pinnat runt med tanterna och trotsat min celiaki genom att äta en morotskaka (inte bra!) så bytte jag sällskap och mötte upp med lina, lisa, samuel och eric. vi kilade runt ett tag innan lina sam och jag blev trötta i benen och smet ut. väl ute ringde luren och det var andré. nerflyttad från huvudstaden och verkar vara en hyvens trevlig kille. vi tog sällskap in till stan igen innan vi skulle olika håll och jag och lilla gänget styrde kosan mot vasastan för en bit mat och senare en öl.
  väl på flygarens för denna enda öl/cider trillade så smorning om niclas och viktor in. lite stelt först kanske men som vanligt blev en öl både två, tre och fyra och stämningen var avslappnad och skön och vi skrattade och hade riktigt riktigt kul!
  det tidiga tåget hem som vi planerat sket sig med och vi snurrade hem med 17 över 2 istället. kallt och jävligt var det men damn vilken underbar dag! PUSS!

  top 10 bäst klädda kvinnor.

  utan att ranka ett till tio kommer här dom 10 jag tycker klär sig bäst.

  103893-37
  jennifer lopez
  103893-36
  cameron diaz

  103893-35
  angelina jolie

  103893-34
  gwyneth paltrow

  103893-33
  jessica simpson

  103893-32
  kate moss

  103893-31
  kirsten dunst

  103893-30
  mischa barton

  103893-28
  uma thurman

  103893-27
  nicole kidman

  kul med lite utmaningar, denna kom från josefin!

  ännu en liiiista

  har ju nämt tidigare att jag älskar listor av alla de slag så här kommer en till!


  1. tre namn jag lyssnar till:
  - emilia
  - mimmi
  - älsklingen
  (upp till er vad jag är för er. haha)

  2. någonting jag tycker om med mig själv:
  - jag är ganska påhittig.

  3. någonting jag inte tycker om med mig själv:
  - den listan ska vi inte ta upp.

  4. detta är jag rädd för:
  - döden. men mer att andra ska dö från mig och jag blir själv kvar.

  5. tre saker jag vill ha varje dag:
  - kul
  - lite kärlek
  - cigg

  6. tre saker jag absolut inte kan göra:
  - hålla mig vaken ;)
  - spara
  - komma i tid.

  7. detta tycker jag om att göra:
  - shoppa
  - festa
  - njuta av tillvaron

  8. detta vill jag göra just nu:
  - äta en smäll god frukost
  - träffa malins bäbis!

  9. bästa känslan:
  - hm.?

  10. värsta känslan:
  - övergiven och oälskad

  11. följande egenskaper ser jag gärna att min partner har:
  - gillar både mina bra och dåliga sidor
  - trygg och säker
  - hunk ska han va!

  12. är du kär just nu:
  - njet inte det minsta.

  13. jag vill gifta mig:
  - nja, det är svårt att veta nu va.

  14. följande tre saker vill jag göra innan jag dör:
  - haft ett gött bra kneg med massa stålar.
  - resa jorden runt
  - öppnat ett eget café!

  15. min käraste ägodel:
  -

  16. något jag vill ha i present:
  - en lägenhet eller bil hade jag ju inte tackat nej till.
  - nya ikonpluggar till mina öron.
  - en stegräknare.

  17. detta har jag på mig just nu:
  - ett vitt marwin linne, rosa rutiga pjamasbyxor. (ja trosor med då)

  18. favoritkläder:
  - mys outfiten är ju alltid skön men att klä upp sig och vara fin är med bra!

  19. favoritdjur:
  - häst

  - katt
  - hund
  (kul lista va? dom djur jag har/haft själv)

  20. följande musikstilar tilltalar mig mest:
  - detta är den absolut värsta frågan man kan ställa till nån. den är värre än "vad gör du nu efter skolan, jobbar?"

  21. tre av mina favoritlåtar för tillfället:
  - jason mraz - life is wonderful
  - josé gonzalez - heartbets
  - maria mena - never mind me

  22. skola - roligaste/tråkigaste ämne:
  - roligaste: näringslära var kul, psykologi kul, men jobbigt.
  -tråkigaste: historia a är en galet tråkig kurs. samhäll c ekonomi delen, trååkigt!

  23. tjärntecken:
  - våg (fyller snart år!)

  24. en bok jag gillar:
  - august strindberg - röda rummet. (tungvikarbok!! inte läst hela bara vissa delar.)

  25. en film jag gillar:
  - det mesta av quentin tarantino. sen är ju alltid smala sussie och sthlm boogie två starka kandidater.

  26. teve-program jag gillar:
  - prison break, 100höjdare.

  27. favoritdoft:
  - envy me - gucci

  28. detta äter jag gärna:
  - ris älskar jag, och sallad.

  29. dricker helst:
  - vatten, alltid vatten. alternativt en flaska vitt!

  30. favoritgodis:
  - chocolate

  31. hit vill jag gärna åka på semester:
  - america de sud.

  32. färg på mina ögon:
  - blå

  33. min längd:
  - 1.75

  34. jag tror på:
  -

  35. jag spelar:
  - faktiskt gitarr och fiol (är dock rätt rostig!)

  36. person jag beundrar:
  - alla som vågar!

  37. så här bor jag:
  - hemma med mamms, papps och lillasyster i villa.

  38. antal döda krukväxter i hemmet:
  - inte alls många tror jag, skulle vara i systers rum då.

  39. det här tänder mig:
  - när någon får mig att känna mig uunderbar

  40. det här gör mig avtänd:
  - strumpor på är inte huvud problemet, nedlåtande attityd..

  41. favoritfärg:
  - har ingen favorit

  42. favoritcitat:
  - "fantasi är viktigare än kunskap" -albert einstin

  43. en hemlighet jag vet:
  - hm...

  44. bästa present jag fått:
  - ja då jag fick en häst kanske, det bästa en liten flicka kan få.

  45. senast köpta skiva:
  - senast nedladdade var josé gonzalez igår efter ett infall att jag inte lyssnat på honom på länge länge! senast köpta var i london i våras. moby - 18 och the verve - urban hymns

  46. det jag är mest nöjd över med mitt utseende är:
  - att jag har smala armar

  47. det jag är minst nöjd över mitt utseende är:
  - hoho, den listan är förbjuden i min blogg!

  48. udda förmåga/egenskap:
  - jag är ganska så vig.

  49. om jag vore ett djur skulle jag vara:
  - sengångare och sova halva dagen och sega andra halvan.

  50. två personer jag vill ska göra detta test
  - camilla och maggan.


  present!

  fick en present av mamma förut idag, och inte vilken som helst, min favoriiit! trind hand repair handcream.
  tack mamma :)


  103893-26

  mitt nya liv del 2- ingen billig såpa.

  vid månadsskiftet sätter det igång, mitt nya liv, fas två.
  har ju redan detta läsåret startat mitt nya liv med friska tag, började skolan, skrev in mig på körskolan, blev inskriven på arbetsförmedlingen (för att två veckor senare bli avskriven.), började träna och gjorde det intensivt (typ fyra gånger) tills min wannabe-förkylning kom i mellan och har nu i 2-3 veckors tid legat i mellan.
  däremot 1 oktober skrider jag in i del två av min hälsomake over. jag ska bli rökfri.
  i samband med det (och tills dess) är jag frisk och fräsch att åter igen sätta igång och svettas och ansträngt nynna med till musiken på friskis. da place to be. jag hatar det och jag älskar det.
  friskis är som en personlighet ur min gymnasieklass (nämner inga namn.) ena stunden helt okej, tillochmed riktigt riktigt rolig för att man i nästa ögonblick skulle vilja slå idioten i ansiktet med en krycka. men det är bara att härda ut. man kommer i någorlunda form och kan räkna med ett och annat gott skratt under passen. åh, friskis friskis über alles! PUSS!

  tömma väskan.

  detta är ungefär vad man alltid finner i min handväska beroende på storlek. vattenflaskan, kalendern och glasögonen åker med i mån om plats.
  103893-25
  saker som alltid har en plats i väskan är:
  - mobilen, gammle mobilen.
  - cerat.
  - spegel.
  - nycklar till hem och hoj.
  - fritidskortet.
  - lilla plånboken.
  - och så klart, kameran.

  köpt i helgen.

  utfört lite gött go shopping även denna vecka. fick span på en liten söt väska och slog till. på bokmässan köpte jag ett par fin fina böcker med.


  att krisa eller inte krisa.

  med tjugo årssträcket i antågande börjar man nästan känna sig gammal och undrar vad man gjort av sitt liv. tjugo år. tio kvar till trettio. ska jag oroa mig för att få en kris. dessa omtalade och fruktade kriser. eller ska man frukta dom? dom kanske i själva verket är bra? utveckalnde. en andra chans på något sätt att göra saker man inte tidigare i livet gjort eller vågat. en eminent chans att gå vidare. bryta upp gammla golv. pensionera dammiga förhållanden. hugga in på nya kapitel. leva ut. själv är jag för ung för att ha hunnit ha några ålderskriser än. den enda stora krisen jag haft var väl förmodligen puberteten som väl är en enda stor kris rakt igenom. förotom det ingen större kris. men kris i allmänhet har jag jämt och ständigt i princip. jag kan krisa över det mesta faktiskt, både högt och lågt.

  for now. emilia

  tengo sueño.

  fredagen som gick. passerade på något vis helt obemärkt. hann knappt vakna, åka, shoppa, luncha, återvända innan det bar av på nästa tripp.
  tripp 1 gick till vårt vackra göteborg i trevligt sällskap av magnus och johan som dom på riktigt kallas. vackert väder var det också denna dag till ära. fick i torsdags span på en tok niice liten väska på min favvo secondhand affär och hade kalas turen att den även på fredagen fanns kvar så jag till min stora förtjusning kunde lägga vantarna på den.
  tripp2 gick först ut till maryds ödemarker för att plocka upp ludde innan vi sedan styrde färden mot magra och hushållet jansson-revell. det var smäll trevligt att hälsa på i deras bo och det bjöds på kalas nice mat med!

  dock kantades och pröglades denna dag, värre än vanligt, av min trötthet. från det att jag vaknade och klev upp ur sängen till det att jag återvände till den för att njuta av den efterlängtade sömnen var jag konstant trött och rätt håglös rakt igenom hela fredagen. dessutom till min förskräckelse/glädje läste jag i överlevnadsmagazinet cosmopolitan om en eventuell lösning på mitt problem som detta med sovandet faktiskt utvecklats till. i en artikel hade dom uppmärksammat en sjukdom som få känner till men som många omedvetet bär på. så häringa skrev om om sköldkörtelrubbningar, "sköldkörteln reglerar i princip alla organ i kroppen. därför kan symptom uppträda på vitt skilda ställen och kommer ofta krypande under en längre tid. förutom fysiska symptom som trötthet, värk i kroppen, illamående, torr hud, och viktnedgång, påverkas också hjärnan och nervsystemet. vanliga pykiska effekter är oro, nervositet och rastlöshet." till saken hör nu att skulle man kolla upp detta och det skulle visa sig vara sköldkörtel error med antingen för hög- eller lågämnesomsättning så skulle det typ innebära medicinering livet ut ungefär vilket jag är så där lagom sugen på kanske. nä, då slaggar jag hällre!

  cosmo skrev också ett par kloka ord på ett av mina favvo ält-ämnen. rubriken löd "snörj en killkompis", vilket jag inte är det minsta lockad av däremot intreserade en av underrubrikerna, som var formulerat som ett påstående, mig och den löd "tar det slut mister du inte bara en pojkvän utan också en vän, det kommer aldrig bli normalt mellan er igen." psykologtipset som följde var enligt min mening klokt och vist och lät så här "om ni var nära vänner en gång i tiden var ni väl det av en enledning, och det finns inget som säger att den anledningen har spelat ut sin roll för att ett romantiskt förhållande tar slut." jag tycker det lät klokt and i do belive in friendship.

  spektakulär sak numero uno fredag: det har redan gått en vecka sen hanna åkte!! en hel vecka utan hanna här, och jag har överlevt! en vecka betyder också att det bara är NIO kvar innan hon är hemma igen. hoppas tiden går fort så hon snart kommer hem till oss igen, det är ett par sycken här som behöver hanna här! jag är en!

  emilia

  HÖST

  jag skulle vilja skriva en låt eller en dikt till alla underbara höstdagar. helst skulle jag vilja kasta mig om halsen på dom men efter att ha insett denna omöjlighet slogs jag va tanken på att måla en tavla! dock har jag inga konstnärliga talanger.. jag skulle vilja skriva ett tackkort och posta till hösten. får nog nöja mig med att ta kort på allt vackert som hösten har att erbjuda. höstpromenader! mm, känn på ordet. hela jag fylls med värme. kan knappt bärga mig till 1 oktober då ljus i alingsås börjar. svarar jag inte på min mobil under oktober månad så finner ni mig förmodligen någonstans längs ljus i alingsås-sträckan. brukar hävda att det är våren jag håller mest kär och så är det också men det är ändå inte mycket som går upp mot en strålande vacker höstdag!

  emilia


  koftor och skor.

  kofta frågan roar mig fortfarande och fick på vägar höra ett intresant inlägg som lät så här. "cardigan har fickor, koftan har det oftast inte. kofta bärs av kvinnor, cardigan av både män och kvinnor. koftan brukar vara mer figursydd och en cardigan är det inte."
  lät vettigt men jag är ändå inte säker på att jag är helt nöjd ännu. ska det behöva bli ett fall för engla att svara på?

  då jag ändå lite tafatt är inne och svamlar om kläder så måste jag säga att höstens utbud är to die for. aldrig förr har jag blivit så uppe i varv av att få ränna i butiker och kika och längta efter allt jag vill ha! vad hösten har att bjuda på i klädväg är underbart och jag har svårt att hålla fokus när jag går på stan för jag vill kolla på allt hela tiden. det finns så mycket snyggt att skulle jag ha råd att köpa allt jag dregglar över skulle jag dessutom få bygga ut min garderob drastiskt. och skorna ska vi inte ens tala om. kikade på ett par underbara pjux för nån vecka sen och har sen dess haft dom i tankarna. passade idag på att pröva dom och nu kan jag verkligen inte tänka på annat! undrar om jag ska gå igenom budgeten och slå till och köpa dom..? vad jag mer såg idag var två par grymt snygga killskor. jag blev alldeles till mig och var tvungen att föreviga dom. dock gjorde dom sig inte så bra på bild som man skulle vilja och jag tipsar alla att vallfärda till hollywood gbg och kolla in dom live. dom var perfekta höst skor på alla sätt och vis, mumma snygga! nu ska jag kila och kolla idol tackhej. emilia


  sommaren/höstens flitigast använda filmcitat.

  "jag har blivit brännd va men nu är det vatten under broarna."
  - stockholm boogie

  "faan, sånt jäkla oflyt hela tiin"
  - smala sussie

  "lilla griiisen"
  - stockholm boogie

  "ah det är fina arbetarkillar. fast nu har dom inga arbeten så nu är dom bara fina killar."
  - smala sussie

  "hur färdas ni egentligen?"
  - stockholm boogie

  "ah det är discopulver, nuu börjar jag bli go i huvvet"
  - smala sussie

  "här ta en folköl."
  - smala sussie

  ja, as we can tell alltså så äre väl då dessa två eminenta rullar som satt gultkant på vår tillvaro. slim susie and sthlm boogie is two great movies and i would like to say thanks. yes.

  räta ut mina frågetecken.

  har ett nytt hett spår i frågan kofta/cardigan. det finns ett plagg som jag helt fallit ur mitt minne som jag blev påmind om (tipstack till viktor) och som helt klart passar i detta fack. detta plagg ville jag direkt rubricera som kofta men alla kanske inte håller med? plagget jag talar om är stickat, utan knappar och hålls ihop med skärp, rep, snöre, kalla det vad du vill.
  103893-17103893-18103893-19
   1.  2.  3.

  vad skulle ni kalla dessa tre plagg? jag blir inte riktigt klok på detta och känner att jag måste räta ut mina frågetecken för att få ro.
  en fråga till jag hoppas få svar på är: finns det ett bättre namn för 103893-20plagget till höger här än pullover? vet inte varför men jag känner en instinktiv motvilja mot det namnet och vill verkligen ha en annan benämning på det.
  läder/skinn frågan ligger på is tills vidare men är nyfiken på den med så förr eller senare kommer frågan upp.

  tack för nu. emilia.

  4.

  quick.

  en snabblogg.
  jag är trött som en häst idag, sover för lite. redovisningen idag gick bra men jag irriterar mig mer och mer på en jäkel i klassen. välldigt irriterande persolighet alltså.

  ska spana på skor imorgon hade jag tänkt och en väska, det skulle pigga upp med ngt litet nytt!

  ska luncha med bror min med och det ska bli skit nice, har inte setts på länge så vi har massa skit att snacka och så vill jag höra allt om då han pluggade i spanien med! jag vill också dit!

  godnatt.

  emilia

  pathetic, i know.

  1. Var hittade du den här listan? på nån annan glidares blogg.
  2. Var är dina föräldrar födda? göteborrrg.
  3. Vad är det senaste du installerade på datorn? sjukt dålig fråga.

  4. Vilken är din favoritrestaurang? alltså jag gillar inte restauranger så mycket.
  5. När badade du i en pool senast? lägger nog sånt på minnet.
  6. Har du varit med i någon skolpjäs? neeej
  7. Hur många barn vill du ha? får jag moderkänslor köper jag en hund.

  8. Vilken musikstil tycker du mest illa om? jag vet inte så noga.
  9. Har du bestämt dig för vad du ska rösta på i valet? valet har ju redan varit men jag visste innan vad jag skulle ta ja.
  10. Vad har du för TV-kanaler? jag kan dom inte utantill.
  11. Har du åkt moped någon gång? OHJA.
  12. Har du busringt någon gång? nej. roas inte av sånt.
  13. Har du fått felparkeringsböter? nej.
  14. Har du hoppat/kan du tänka dig att hoppa bungy-jump eller fallskärm? har inte och tänker inte göra det.
  15. Vilken är den plats längst bort som du har besökt? noll koll.
  16. Har du en egen trädgård? ja.

  17. Vilken är din favorit bland tecknade serier? magasin eller teve?

  18. Kan du alla orden i nationalsången? vet inte, trallar inte på den allt som oftast kanske.
  19. Badkar eller duschkabin? vad jag har eller vill ha?
  20. Vilken är den bästa film du sett senaste månaden? alltså, sthlm boogie är det alltid som gäller.
  21. Favoritpizza? äter inte pizza.

  22. Chips eller popcorn? it depends on..

  23. Vilken färg på läppstift använder du? väljer ett gloss framför läppstift.
  24. Har du rökt jordnötsskal någon gång? har inte alla det? öhnej.
  25. Har du någonsin varit med i en skönhetstävling? nej för hade jag deltagit hade ingen annan haft en chans!
  26. Apelsin- eller äppeljuice? apelsin.

  27. Vem är den senaste som du åt ute med, vad åt ni? lisa lina jag och sam var på "musses" i helgen.

  28. Favoritchoklad? any duger liksom.
  29. När röstade du senast? i söndags.
  30. När åt du en hemodlad tomat sist? typ igår.
  31. Har du vunnit en prispokal någon gång?nej.
  32. Är du bra på matlagning? nej, jag kan koka makaroner.
  33. Klarar du att tanka själv? eh nej, vad ska jag med den kunskapen till?
  34. Har du beställt något från något av de där shoppingprogrammen som går på reklamteve-kanalerna? nej, jag gillar kvalité.
  35. Pepsi eller Coca Cola? pepsi tror jag.
  36. Har du varit tvungen att använda uniform i något jobb? nja, eller under EM så hade vi kläder med emlogga och så.
  37. Vad var det senaste du handlade? en lunch tidigare idag.
  38. Har du kräkts offentligt? nja, inte i en folksamling eller så.
  39. Vill du helst bli mångmiljardär eller hitta den sanna kärleken? PENGAR.

  40. Tror du på kärlek vid första ögonblicket? nej, tror inte på nån kärlek.
  41. Har du ringt något betalnummer? typ vad?
  42. Kan man vara vän med sitt ex? ja givet såvida exet inte är ett svin utan en skön glidare.
  43. Vem var det du besökte på sjukhus senast? kan inte minnas att jag besökt ngn alls.
  44. Hade du mycket hår som liten bebis? men, ofta jag vet.
  45. Vad har du för meddelande på din telefon/mobilsvar? "heeej du har kommit till emilias mobiil.."
  46. Vad har du i din väska? mobil, cigg, kalender, cerat, vattenflaska, kamera.
  47. Någon favoritsak du gör innan du går och lägger dig? bloggar och sniffar nässpray.
  48. Vad är du tacksam för idag? att redovisningen jag hade förut idag är över och att den gick bra och att mina homies är dom grymt goaste och finaste. to die for verkligen.


  bortdrömd.

  satt på naturkunskapen idag och halv sov av uttråkning. pratade omvärme, el, förbränning, hur man kan spara pengar. ett bad tillexempel kostar ca 5kr och en dusch som går snabbare än en kvart är bra för plånboken. golvvärme är lite bättre än element, och ta ut allt du vill ha ut ur kylen på en gång istället för i omgångar, där sparar man massa go energi och säkert flera ören!
  att sitta och lyssna på ord som "golvvärme" och "40gradigt badvatten" fick mig okoncentrerad och jag ville bara hem. inte för att vi har varken det ena eller andra hemma men en teve, stor filt och te finns hemma.
  jag tror jag ska önska mig golvvärme och badkar till min födelsedag. jag ska ha alltihop i mitt rum. MYS!

  en liten skiss över framtiden dök upp i skallen på mig också där jag satt i mina egna tankar. nu är det komvux fram till jul som gäller. det är klaart. sen blir det ju förmodligen españaaa efter nyår eller så, vi har inte snackat så noga om hur länge vi blir där men ett par månader så där blire ju iaf. sen i sommar vill jag på tågluff i europa. inte själv men i muntert sällskap, hade varit skit kul. wanna join?
  sen har jag två saker till jag vill göra. i vilken ordning vet jag inte men jag vill: jag vill till london (som aaalla andra) eller dublin och jobba och chilla. jag tror det är en bra sak att göra, komma bort och se sig lite om, gratis språklektioner och massa kul.
  sen, eller innan, vill jag läsa till make up-artist. det vill jag verkligen verkligen och ska. nu äre bara att se i vilken ordning saker händer.
  efter allt detta så får jag nog ta och skaffa mig ett jobb och ett bo. eller om jag redan då skaffat bo under tiden jag pluggar.. only time can tell.

  emilia

  kofta kan du va.

  ska gnälla av mig lite fort, jag är fortfarande förkyld. är trött i hela kroppen och jag är less på att vara så här! jag vill träna, nu! frisk nuu! så där, klar.

  igår: igår var jag och fikade med min fikakompis maggan. kalas nice väder var det dessutom. av okänd anledning gled vi in på ett spännande spår. kläder. as usual. men igår handlade det inte om vem som ville ha vad i klädväg utan igår diskuterades ämnet kläder på ett helt annat plan, nämligen. vad är skillnaden på en kofta och en cardigan? jag vet inte svaret och jag här ännu inte stött på någon som vet. jag och lisa förde lite senare på dagen diskusionen ännu ett steg länge då denna fråga kom upp. en så kallad "olle" (en grovt stickad tröja, alltid ful) heter den olle då den är ful eller är alla ollar fula? alltså, kan en vanlig stickad tröja bli en olle för att den är ful, eller stickas alla ollar efter ett fult mönster? sug på den karamellen! fråga två jag har är, en cardigan/kofta utan knappar, vad kallas den? maggan hävdar att dom kallas pullover detta tycker jag personligen är ett av de fulaste orden man kan använda och vill ha ett annat ord för detta klädesplagg!
  oj, alldeles nu googlade jag på orden kofta och cardigan. resultatet var inte tillfredställande. jag hade viljat ha massa detaljrika skillnader i detta två plagg (cardigan och kofta) som skiljde dessa båda åt med hårfina gränser. susning.nu säger dock så här: cardigan är engelsk benämning på ett
  stickat överplagg utan krage samt med lång ärm och med knäppning? fram. Svensk namnmotsvarighet är kofta. jaha, vadå, blev det inte mer spännande?  nej inte för nu. återkommer på detta ämnde då ni minst anar det!

  mer igår: rullade hem till lisa för lite mat och ordboks läsande innan vi begav oss av till ingared. där anlände vi till eric lagon i tid för att hinna med en liten promenad och en timmas idol kollande. efter idol begav vi oss vidare på ingredsturnén till niclas där vi åt bananer och kollade på 100höjdare. underbart kul program minsann. som vanligt mycket kul att träffa dessa muntra gossar som jag inte allt för ofta längre ser. efter programmet och lite slöprat satte vi (lina lisa sam och jag) i golfen för att rulle hem mot metropolen alingsås. måndag var på det hela taget en kanon dag.

  nä, nu ska jag ner till komvux för att möta mina goa kurskamrater ludde manju och helena för stort förarbete inför onsdagens redovisning. värst va ambitiös jag blivit, tycker ni inte?
  återkommer.

  emilia

  kolla ut.

  välkommen till min blogg, ni kanske har varit här förr men ni har då aldrig sett den så här glammig och snygg! det har vi maggan att tacka för, en hyvens kille helt enkelt, taack!

  i fredags seglade hannan iväg i stora båten. eller det var snarare lilla båten. jag hade ränkat med ngt mycket större. visst det var ingen liten flotte men hallå, att hålla till på gunilla båten i två och en halv månad är jag iinte säker på att jag hade klarat för det var inget vidare med svängrum på den alltså. kanske att man skulle stå ut om man var satt i arbete hela tiden men att traska fram och tillbaka på båtjäkel och inte kunna komma bort hade gjort mig galen.
  på bilden här intill seglar dom iväg. det var
  sorgligt men fint att se.
  o103893-16ch på tal om båtar och så så har jag äntligen efter att ha hämtat inspiration från hanna och vännerna på gunilla äntligen fått en alldeles egen sydväst! jag har viljat ha en sån riktigt länge och nu har jag äntligen en! dom är perfekta för dagar med regn och jag kan knappt vänta med att få pröva den, snart sticker jag in skallen i dushen för att få testa den!

  sydväst är så skiten, jag lovar!

  på tal om "är skiten" upptäckte jag och lisa häromdagen hur illa snett det kan gå då man men eller utan mening översätter engelska uttryck till svenska. kan gå tvärtom också. men det som särskillt slog oss häromdagen var "check out". funkar i de flesta situationer och till både personer och saker. däremot när jag hade nya byxor och skulle berätta det för frk löfgren gick det sämre. "kolla ut mina byxor." nja inte lika rockigt direkt. "kolla ut" är ju en variant av att "titta ut" och att bli uttittad är ju inget man vill blir eftersom det defenitivt är en negativ handling.

  ja så kan det gå. nu däremot ska jag till skolan och bli klok på alla sätt och vis. återkommer och jag har på känn att ämnen jag vill beröra då är till exempel koftor, cardigans, skinn, läder och kanske till och med, tjockisar.

  tack. emilia

  självförtroende booster!

  hej, idag ska vi stärka självförtroenden.

  tre saker jag är nöjd över, kategori: ansikte.
  - mina ögon. iaf det vänstra, det högra är lite skevt.
  - min näsa. iaf i profil, rak och fin.
  - mina kindben. dom är höga, det är snyggt.

  tre saker jag är nöjd över, kategori: kropp
  - mina smala underarmar och händer. knubbiga armar och händer är jag glad att jag inte har. (säger för den sakens skull inte att det är fult.)
  - mina nyckelben och axlar. ser helt okej ut helt enkelt bara, snyggt.
  - min rygg. den ser ganska slank ut och är en av dom delar på min kropp som sommartid lyckas med konsten att få en hyfsad bränna.

  tre saker jag är bra på:
  - jag är grym på att rida. (vilket påminner om att jag måste ringa och boka lektion)
  - jag är faktiskt hyfsat musikalisk. kan faktiskt spela både gitarr och fiol och är en hejare på kareoke.
  - jag är ruskigt bra på att promenera. i mina nya walking pjux kan jag pinna flera mil i en hastighet som nästan sprängen ljudvallen.

  tre saker jag är bra på på ett helt annat sätt:
  - jag är empatisk och bra på att lyssna.
  - jag är bra på att trösta (hej, ring om ni är ledsna vettja, jag hyr film och torkar tårar)
  - denna sista är jag osäker på och bara ni vet, men jag hoppas att jag är bra på att vara en bra kompis.

  så amigos, tack. illa va go jag känner mig nu. kisses and lööv. emilia.


  ordning och reda.

  UNDERBAR höstdag, måste bara säga det, underbar höstdag ute mina vänner! kallt som attans också, i varjefall klockan ÅTTA då jag cyklade iväg till skolan, trodde mina stackars händer skulle få frostskador och falla av. från och med nu är de vantar på som gäller alltså.

  under cykelturen hem från psykologin slog det mig hur förtjust jag är i listor, kanske tillochmed barnsligt förtjust i listor av alla sorter. jag gillar alltså att lista saker. kan vara vad som helst, det mest går att lista.
  under lektionen ägnade vi en stund åt att prata om scheman. scheman som alla människor har, de allra flesta utan att man alls vet om dom. 90% av ens vardag är faktiskt schemalagt. tillexempel morgonschemat. saker man gör varenda morgon dag ut och dag in utan att överhuvudtaget tänka på det. schemat börjar då du vaknar och kliver upp ur sängen. dusch före eller fefter frukost? vänster eller höger strumpa på först? höger eller vänster byxben på först? tevatten på innan du tar fram tekoppen? tänk efter, hur gör ni varenda morgon? då jag tänkte efter så tar jag alltid på mig höger strumpa först och då jag borstar tänderna så börjar jag alltid i vänster del av underkäken.
  ALLT är i pincip schemalagt. det är helt galet. utan att man själv vet det fast det i själva verket är en själv som skapat dessa scheman.

  förresten, nämde jag speeden man får upp i mina fantastiska walkingskor? ojoj alltså och damn va bekväma dom var!

  tror faktiskt att jag ska avsluta här med en lista innan det är lunch dags. tror jag väljer..
  fem saker jag alltid har i väskan:
  - mobil
  - cigg
  - cerat
  - vattenflaska
  - kalender


  sådär, lunch. hej. emilia

  valdag.

  ja nu har jag lugnat ner mig efter mitt tidigare rasriutbrott på bloggfan som i samma ögonblick som jag skulle publicera tidernas inlägg valde att logga ut mig! damn va arg jag blev!

  minns inte ens hälften av alla stört sköna smarta saker jag tog upp i dagen inlägg. ingen alls idé att försöka rekonstruera det förlorade inlägget. skulle någon nångång någonstans springa på mitt kungliga inlägg. ge det en käftsmäll och skicka hem det då.

  idag 17 SEPTEMBER så vart det val på schemat. i samlad skara hoppade jag mor och far in i bilen och rullade till vallokalen för att göra våra medborgerliga plikter och avlägga våra röster. sagt och gjort. särskillt spännande var det väl kanske inte men nu var det gjort och kommer inte göras om förän om fyra år. om fyra är år jag 23. undrar var man håller hus då? pluggar, jobbar, festar? undrar vad det blir av en i livet egentligen. kommer man ta tag i saker och plugga till ngt smart eller kanske den enkla vägen? man, rik, generös? call me. nä skämtåsido (är det ett ord?) undrar om jag kommer få någon nytta av mina uppluggade betyg jag "kämpar" med. och mycket intresantare, undrar om spaniel planerna blir av? ska träffa simon i veckan och snacka om idén. har noll koll på hur sånt går till med resa boende och grejer. well det grejar sig.

  oh, nu fick jag en flashback av det gamla meddelandet, kan berott på att jag precis gäspade som jag blev påmind. min sjukliga trötthet! mitt just nu hetaste dilemma, hur håller man sig vaken? jag sover och znoosar största delen av dagen känns det som. och konstant trött och kan i princip somna var som helst, när som helst vare sig jag står sitter eller ligger. får nog börja käka vitaminer eller ngt innan jag blir narkoleptiker!

  ojoj på tal om den 17 september, EXAKT en månad till jag fyller 20! halleleluja, då ska det festas big time nära och kära. ni som inte vet vad ni ska ge mig kan ju tillexempel ta och skramla fram en personlig tränare, en privat kock och en miljonär danke shön.

  sista tidens ältande har lett till att jag känner mig ventilerad i själen, det är bra. jag och kulan diskuterade klokt och vist igår att det är bra. mycket bra, kanske tillochmed det absolut bästa sättet att få ur sig saker som tynger. att prata eller skriva om saker är nyttigt för själ och hjärta. jajemen visst äre så, tänk själva, i princip varenda låt (räkna bort massproducerade typ max martin låtar) är ju ventilationer av folks tyngda eller lyckliga jag. kanske borde börja författa musik? eller så låter jag bli då jag har noll känsla för hur man skapar en låt och kanske ännu mindre känsla för hur man sjunger! jag sjunger defenitivt hällre än bra och de må låta illa men damn va roligt det är! kareoke är skiten!

  är fortfarande förkyld vilket irriterar mig något fruktansvärt. har ju blivit nyttig (?) och börjat träna. nu har det väl iofs gått så där med det eftersom förkylningen smög sig på. kanske får ligga lågt med det denna veckan med. iaf till frewdag för då ska jag bege mig till nygård för att rida, det kan ingen förkylning stoppa! däremot finns det ett och annat som kan, typ en shopping tur :)

  men nä, nu ska jag ut på en powerwalk minsann. sen ska jag plugga, fila naglarna och SOVA. so long.

  emilia

  himla skiiiiiit

  FAN JÄVLA SKIIIIIIIIIT! jag hade skrivit ett mucho långt inlägg, så försvinner det!!!!!! jag dööööör. nu!
  alltså himla jävla skit. det var mitt muntraste inlägg på dar. det innehöll en miljon viktiga fakta om dom senaste två dagarna och jag minna inte ens alla smarta saker det innehöll.

  jag smäller av, krisar, bryter ihop. inlägget, kom tillbaks till mig!


  erase.

  hejochhå. nu äre vatten under broarna mina nära och kära, ja minsann, trodde ni kanske inte efter senatse tidens whinande men ojoj nu äre vind i seglen.
  och på tal om vind i seglen så var det ju fredagen den 15 september igår vilket betyder, avresa från öckerö för 2orna på DSG. vilka var på plats för att krama om och vinka av? jo jag och mitt muntra sällskap bestående av frk löfgren, louiloui, maggan och limpan den kraken. det var en festlig färd ut med en och annan felkörning (som vanligt) men väl på plats var det trevligt. fick gå (stappla) ombord på båten gunilla och kika runt. det var massa låga dörrar, höga trösklar och livsfarliga trappor där folk kilade runt framochtillbaka. själv kilade jag inte direkt, snarare gled fram för att undvika platt fall inför fullsatt kaj.
  det var fint och sorgligt på samma gång. som tur var var det en övermunter man på plats som sjöng och lirade elorgel för fulla muggar vilket änna tog udden av stämningen lite. den såg vi en tant med papegoja på axeln med, hon var lätt pirat och har nu kapat gunillabåten och ska ut i världen och röva!
  det var sorgligt att säga hejdå men vi ses om tio veckor igen baby! det är bara att ta sig i kragen, dags för mig att klara mig på egenhand utan hannas goda råd :)
  sen körde vi i 160hela vägen hem för att hinna shapa upp oss inför kvällen som skulle bjuda på en och annan rolighet!
  det var hem för pasta, en dusch och klädbyte sen raka vägen hem till storfavoriten A-K! hon var redigt glad i hatten då vi ankände till förfesten och värre blev det. fast ganska stabil var hon ändå alltså, det brukar vara värre.
  på tallhyddan vimmlade det av barn. "den nya generationen" som elinG valde att kalla dom igår. jag är glad att jag snart fyller tjugo så jag kan gå på 20klubbar! kommer bli kul. annars vare en mycket trevlig kväll som bjöds. gamla bekanta ansikten som man inte sett på länge länge. andreas och pontus som lumpar och viktor och eric som man inte heller springer på varje dag var kul att se. ja det var en trvlig afton minsann, det tackar vi för.
  nu så här dagen efter är jag lite skakig och ska inte ta mig an allt för jobbiga saker. nu ska jag hoppa in i duschen och komma ut som en ny pigg människa, sätta mig på hojen och rulla ner till musses som restaurangen så käckt heter. där ska jag möta upp med lisa lina och sam. ska bli trebligt. ja tack för nu kära blogg.

  emilia

  ett varv till i ältandets spår.

  frågan är då varför, varför trillar jag allt som oftast in på detta ämne? jag menar att saker ligger i det förgångna och flera gånger har jag tänkt på saken och också kommit fram till att rätt sak faktiskt hände.
  dom glada dagar sommaren 2006 hade att bjuda på, och ja, det var glada dagar, det var alldeles underbart fantastiska dagar faktiskt, jag tycker det, är slut. men som nelly furtado sjunger "all good things(comes to an end)". men frågan är om det verkligen var så good då? men jo, då det var good så var det minsann good.
  why does all good things come to an end, frågan har jag också ställt mig. även om svaret kanske är otydligt eller helt åt helvete tydligt, fast vissa saker kanske inte är menade att ske så var resan utomordentligt angenäm. och fast jag med resonerat fram att rätt sak nog faktiskt hände, så, varför inte bolla med ältandet lite till. utan min vetskap tror jag att jag på ngt sätt att jag gjort ältandet till en från och till, angenäm hobby. saker är slut och dom kommer inte tillbaks, jag vet det, är tillfreds med tanken och också glad över det. det är inget jag vill ha tillbaks mer. ironiskt nog kanske med tanke på hur ofta ämnet tas upp. men nä visst kan jag väl sakna det lite och det var fint då det begav sig men nä, det är inget jag önskar skulle hända igen. nepp, kärlek aint my cup of tea.

  jag är som min egen frågespalt med frågor och svar och mina vänner är världens bästa gästskribenter med kloka svar och råd. vilket team vi är.

  jag tror mitt hjärta värker.

  emilia

  strange

  i don’t know what it is or why it came. but it became a little too much. maybe because i haven’t cried in weeks and weeks. not since it ended, not even when it ended. at that time i was empty.i don’t know what it was or why it came but something pored over.as usual i ended up with a headache afterwards. everything’s so strange.but i got the echo of lisas wise words in my head. the things she told me is just one of all great things that keeps my heart warm. girls, from you i get a lot of love and understanding. you mean so much to me and i don’t know where i would be without you by my side.

  varför inte på svenska? har inget svar på det idag.  emilia


  upsidedown,somethingsturningme.

  är det dom sedvanliga höstkänslorna som spökar eller är det ngt annat?
  i´m so over. jag är! fan va jag är trött på detta, när ska det få ett slut? och hur ska jag greja detta utan hanna?
  nä nu känndes det som det blev mycket här. tack blogg för att du finns. måste saker alltid krångla, måste saker alltid överraska, varför kommer saker ivägen, varför går saker inte som man vill och tänkt, varför försvinner inte bara saker då man knäpper med fingrarna, varför, varför, varför!? vem ska hållas ansvarig för detta emotionella kaos som pågår? jag du han vem? i'm totally over.

  hopp.

  hej.
  det vart ett par dagar sen. inte allt för mycket spännande saker har hänt. kanske inte så chokerande, eller? nä tror inte det, hur mycket överdrivet spännande saker skulle kunna hända egentligen. i en relativt liten svensk stad, alingsås, där jag bor, pluggar och lever. där de flesta av mina vänner också bor, en och annan pluggar eller söker jobb. några har jobb. hur mycket kul kan hända? jag vill ha ngt drastiskt, kan ingen bara sränga en bil, starta ett upplopp, adoptera en trädgårdstomte eller bara ta mig med storm? nä nu ska vi inte hoppas på för mycket här. men pliis, ngt kul kan väl hända!

  kul har jag väl iofs typ varje dag med mina fina homies. vi fikar, åker på små roadtrips, shoppar, kollar på koola saker på teve och hänger. det är kul det men det är inte så smashing ändå. men jag gillar mina vänner, dom gör saker kul!

  jag är förresten en mycket dålig människa, har missat två skoldagar denna veckan. är fortfarande förkyld i kombination med ett shopping sug som gjorde att jag sjukanmälde mig i måndags och tisdags. i måndags slappade jag mest och vilade förkylningen (eller det kanske jag inte alls gjorde, i ärlighetens namn minns jag inte vad jag gjorde) och i tisdags begav jag och mamma oss till ALLUM! det var fruktansvärt tråkigt och överskattat. jag tänker aldrig mer åka dit. men dagen resulterade i ett par walking skor, billiga jeans, en typ skjorta och en as nice cardigan. jag var nöjd som en lax.

  men nä, nu ska jag minsann till skolan.

  hej. emilia

  veckans kap.

  denna veckan har jag grundat höstgarderoben på ett stabilt
  och effektivt sätt.

  det har investerats i bra och praktiska höstgrejor som till
  exempel en jacka.
  sen har jag tagit och köpt med en väska med. tyckte väskan
  var nice för denhade lite roliga detaljer och så också. får inte ta och glöma
  favirit tröjan som
  jag äntlig slog till och köpte. underbar är den, värd vart
  ända öre! höll på att      
  glöma, stövlarna! skulle köpa skor, köpte stövlar. mend
  det gör inget, är riktigt
   fäst vid dom. stövlar är så nice, har hittat ett par till nu jag vill ha!:)

  ordningen här är så där va men ni fattar. hej

  emilia

  dagens små frågor, måsten och funderingar.

  jag tänkte säga mitt i bakisångesten, men nä, jag har ingen ångest, däremot mitt i bakisångorna kom jag att tänka på att det var evigheters evigheter sen jag såg eken och hansson. sara har iofs vart iväg på en smärre solsemester men ändå! borde verkligen höra av mig till dom.
  oh något jag glömde nämna var att min mobil alldeses hjälplöst mycket dog häromdagen och vägrade funka på ett dygn typ. men nu är den tillbaka på banan, stronger then ever. klarar sig nog ett tag till.

  jag har även till min glädje och förtjusning observerat en smärre viktnedgång här på sista tiden, känns fint! keep up the good work. hej och hå, måste bli av med förkylningen nu med, är faktiskt till min och de flestas förvåning sugen på att gå och träna, vill rida denna veckan också. ska köpa promenixpjux också. bra mig!

  ah på tal om att köpa skor, jag har hittat ett par ursnygga stövlar på asos men frågan är om jag borde ta och investera i dom verkligen. köpte ju ett par till nu i veckan och jag vill ha ett par höstSKOR inte stövlar men dom var såå snygga! och inte så dyra heller för den delen. oh, dilemma!

  hm, råkade också trilla in på tradera en svänga förut med och kunde inte stå emot frestelsen att bjuda på en kobra. ursnygg var den, i vitt. hoppas jag vinner den! men hur ska jag pröjsa? hm, det ordnar sig alltid.

  man borde skriva ett offentligt tackbrev till h&m som ryckt upp sig och blivit kalas niice med massa snyggt för billiga kronor. senast nu i veckan stog dom till tjänst med en as nice väska och snygg jacka. h&m, i like.

  äh, nu ska jag ut och gå. hej. emilia

  åter sundag.

  tiden går fort minsann, nu är det plötsligt söndag igen. redigt långsam söndag denna veckan. men ja, som man bäddar får man ligga liksom.
  denna veckan har vart skön, har fått en hel del uträttat. köpt saker som jag behövt och det gjorde mig glad. höstjackan, myströjan, stövlarna, sminket. hm var det ngt mer? jo väskan ja! ah det känns bra, satt fint med lite nytt. nästa vecka jag jag nog investera i ett par ordentligt bra promenadskor tror jag så jag kan gå ut och gå utan att få ont i benen som vanligt.

  idag är det också linus födelsedag minsann, det firades hjärtligt igår med överraskningsmiddag som blev kalas lyckad och sen festade vi oss vidare till jenny. hej och hå vilken fest det blev. jag vet att jag hade kul iaf i mina dimmor. kulan hade romantisk middag med wille men i övrigt var mina favoriter på plats och då jag är med dom så är det alltid kul :) blev kalaspackad vilket ju i sig var kul, var ett bra tag sen jag söp till ordentligt. det var lite ostabilt att ta sig hem, fick leda hojen för jag ville inte riskera att falla överbord. hade hanna som mitt stabila stöd på festen. lisa med så klart men igår fick hanna ta smällen. fast man kanske inte tror det heller så minns jag allt kvällen bjöd på och det jag minns allra tydligast var lisas mycket kloka och bra ord som värmde mitt hjärta. det var så himla sant det hon sa, det kan tillochmed vara ngt av det bästa jag någonsin hört. nu är det uppåt framåt och vatten under broarna. tjejer ni är guld värda.

  nu har nedräkningen på allvar startat också, 5dagar tills hanna åker. hur ska det gå? jag ser på det som jordens undergång nästan men det är ju bara tre månader det handlar om liksom och det är ju inte som att jag blir ensam kvar på planen, alla andra är ju fortfarande kvar.

  johanna kom med ett bra förslag häromdagen också, att vi skulle åka till spanien och plugga! det hade varit kalas kul, vi får kolla på det alltså. föräldrarna tyckte det var ett utmärkt förslag med så jag får pröva att klara mig själv ett tag, men hallå jag skulle klara mig utmärkt på egenhand. det skulle vara rent och välstädat och på menyn hade det stått pasta med pesto var dag.

  satan vilken himla bakis dag det är idag alltså, jag trodde inte det var sant när jag vaknade, kunde knappt öppna ögonen för min skalle värkte så mycket. stapplade mig till nedervåningen och la mig i soffan och hoppades på att familjen skulle tycka synd om mig. det tyckte ingen, dom tyckte jag kunde skylla mig själv. men självgjort är välgjort tycker jag, jag var bakis men stolt. tillslut lyckades jag ta mig samman och hämta en värktablett och sen kunde jag ligga och tycka synd om mig en stund till i soffan. drog en vild chansning och bad min syster rosta bröd åt mig. så gjorde hon det. ett av världens sju underverk typ. två rostbröd senare kännde jag mig mycket bättre.
  vi skulle bakfylla oss hos maggan idag men det är uppskjutet tills ikväll då folk (jag) kanske är lite stabilare och faktiskt kan förflytta sig. då ska det slurpas på smoothies, perfekt dagen efter!

  jag har funderat på en sak det senaste med, man kanske borde ta ett rökuppehåll. funderar på att röka september ut och sen ta en paus eller sluta på heltid eller så. iaf fram till min födelsedag. ah jag får se hur jag gör med det.

  funderar på att ringa simon, det var länge sen jag sprang på honom. har massa skvaller att berätta för honom och måste undra saker om spanien studier med.

  har säkert glömt massor. återkommer om fallet är så. annars, tack för nu.
  emilia

  tjipp

  ujuj, nu får veckorna gå snabbare alltså. med så här mycket ledig tid hemma så känner jag nu att jag orkar inte med min mamma mer. hon tycker ju nu att vi blivit bästa vänner och jag har inte lust att vara bästis med min mamma.

  nämnde jag att jag vaknade förkyld häromdagen? det gjorde jag iaf till min stora förskräckelse, som en blixt från klar himel, känner mig rutten som en häst. hostar och snörvlar som ett litet barn eller en mycket gammal människa.  jag vet inte om det var ngt jag drömmde inatt eller om det bara kom till mig ändå men jag vaknade med en känsla och en längtan efter, hör och häpna, november!? vad händer för bra i november liksom? eller så klaart hanna kommer hem! men annars? ne jag tror jag tog fel för det skulle gärna vara lite snöflicgor i luften så kanske snarare sen december så där mysigt veckorna innan jul tror jag det snarare måste varit. skumt var det och mysigt iaf.
  nä en sak i taget, nu har vi oktorber bakom hörnet här så då tar vi det först. haha shit va besviken jag kommer bli om oktober inte blir så bra och fint som jag går och längtar efter i höst väg. jag har verkligen bilden av den perfekta höstdagen klistrad i minnet så nu är det bara att hoppas att den kommer med!  var duktig igår igen och kom iväg och tränade, dock är jag förkyld så jag vet inte hur bra det var. kom glad ihågen till friskis redo för ett rätt lungt baspass, trillar in i salen och vad får vi se, jo rödhåret leder passet! det var ju inte vad vi var inställda på direkt. nä så det var ju bara att sätta igång att hoppa och flänga igen, svettades som en häst alltså. har två nya karaktärer att presentera från passet med. igår observerades nämligen frisyren och fågelfejjan. frisyren var en glad dam i medelåldern som skuttade runt och såg ut att försöka träna till max utan att svettas. namnet hon fick kommer av hennes extremt fluffiga och välfönade hår som jag inte i min vildaste fantasi kan fatta hur hon höll den sån genom ett helt pass. den som helt ny stylad ut hela timmer igenom. måste krävts en hel del spray där alltså. sen så hade vi ju också fågelfejjan, namnet är det samuel som valt eftersom hon påminner om just en fågel. kort, närpå obefintlig hals och spetskrok näsa, jag nämner inga namn men hon är också lite känd från sitt audition framträdande på idol. nog om det, dom roade gött under passet iaf. som vanligt så var jag och lisa snyggast under passet och som vanligt flummigast.

  näe, nu ska jag på äventyr.
  emilia.

  smile, just smile.

  hallihallå bloggen.
  senaste dagarna har rullat på utan att så himla mycket har hänt. igår hade jag det fruktade historia provet, resultatet är inget att skryta med, usch va irriterad jag ääär! så himla sur verkligen, på mig själv.
  däremot fick jag klockan fyra sätta mig på underbara pendeln till göteborg och tröst shoppa:D
  nu äntligen är jag redo att möta hösten i ny inköpt höstjacka, jätte fin var den. och billig. h&m, me like.
  investerade i en billig väska med. billigt är bra. sen slog jag till med och köpte en cardigan från min nya favvo affär, lindex. jag har aldrig haft några höga tankar om den affären för den är "tantig" men nu på det senaste har dom gjort ett uppsving. jag säger inte att jag får ångest och inte vet var jag ska börja kolla i affären för det finns så mycket att välja på men dom har verkligen sina guldkorn och jag har faktiskt köpt två tröjor därifrån senaste tiden. plus i kanten för lindex.
  hade för lite tid för att uträtta allt jag ville, tänkte köpt ett par höstskor med men det hanns inte så det blir kanske att åka ner imorgon igen. mm, köpa!:)  här känner jag att jag skulle kunna ta upp gammalt och älta igen, jag tror jag är inne i en högeffektiv bearbetnings fas.  ah lite älta får jag nog göra, ni som inte orkar med det kan ju hoppa över kommande rader bara. jag tror så här nämligen, i början så ältade jag inte så mycket, då var det stenhårt tänka på annat och låtsas som inget på ngt sätt. det var nog inget bra. nu när det gått lång tid, flera veckor så kan man se på det hela med lite distans och tänka på saker och ting på ett avspännt och förnuftigt sätt. om jag tänker på saken nu så kan jag i ärlighetens namn säga att detta var det bästa som egentligen kunde hända. visst var jag ledsen som en hund då det hände, men smartskalle där, hur bra mådde jag egentligen? jag mådde skit rakt igenom. eftersom jag sen tidigare visste hur människan funkade och betedde sig mot sina tidigare flickvänner så litade jag inte på honom för ett ögonblick. och hur bra är det att bygga ngt på det? mm, färdig ältat för nu. i´ll be back, moahaha.  inte för att det kanske blir muntrare nu, annat tema dock.
  som sagt så investerade jag ju i en underbar höstjacka igår som ska hålla mig varm genom den för min del så efterlängtade hösten, hösten som jag talat så väl om, hösten som i år kommer bli min höjdpunkt. men, jag känner redan nu att hur mycket jag än längtat efter hösten, pratat om hösten och drömmt om hösten så går det inte att undvika att hur mysigt mörkret än är så blir jag inte lycklig av det. samma sak händer varje år. det blir till att knapra vitamin tabletter och köpa en sollampa (inte solarie). det händer varje höst/vinter och hör på ngt sätt till. ah jag får se hur jag ska tackla problemet.

  for now, bye. emilia

  fin daag

  kännde att en liten kvälls bloggning var på sin plats.
  dagen har varit till belåtenhet. var och fikade med andréa som jag inte sett på ett tag. begav mig till skolan för att ha himla tråkig Nk-kemi lektion, till min stora glädje upptäckte jag att det var schemafri dag, alltså ingen lektion för min del!
  slappade hemma ett bra tag, pluggade en liten sväng, tröttnade på det och slappade mer.
  talades vid med samuel som jag inte sett på länge, beslutade oss för att fara till ingared, hem till findus, för att kolla idol. det var jätte trevligt, har inte sett nån av dom på evigheter. hälsade på niclas (och jonas) med en liten sväng. inte sett dom heller på år och dar. kul kväll med andra ord. har senaste också talats vid lite med ett tidigare stort orosmoln, känns hyfsat sjysst och avslappnat nu men jag vet inte hur chill det skulle vara att ses dock. förr eller senare märker jag väl det med antar jag. världen är ju inte så stor.
  jaha om jag ska ta och läsa lite då kanske. återkommer.
  tack för nu. emilia.

  gullebloggen!

  jag orkar inte vara bitter mer. jag funkar inte då.
  älska, glöma och förlåta heter det ju. om jag någonsin var på älska stadiet är jag väldigt osäker på, kär och galen däremot vet jag. nu är det glöma och förlåta jag ägnar mig åt.
  jag är en grubblare och ältare det vet jag, men jag är ledsen mina vänner, jag kommer inte sluta. jag kan älta och analysera i evigheter. saker som är lugna kan jag älta. saker som är osäkra kan jag älta. saker jag ver, saker jag inte vet, saker jag undrar, saker jag fruktar, saker jag sett, hört, saker som hänt och inte, saker jag ångrar, saker som är över, saker jag är över. ältas och analyseras ändå. varför?


  uscha mig.

  näe, när ska det få ett slut? jag kan ha sveriges sämsta självdiciplin alltså, helt hyysteriskt bortom alla gränser. och som psykologistuderande kan jag dra slutsatsen att jag har ett lite för starkt överjag. alltså att jag hugger in på och äter allt som är gott som kommer i min väg. mår ju som jag förtjänar men inte som jag borde. jag och lisa grejade chokladbollar som det så fint heter OCH knaprade chips. fast dom flesta knaprade jag vilket också är anledningen till mitt illamående. blä.
  nä, hejdå för ikväll. emilia

  hello and farewell.

  ja, nu började det regna igen det som var så vackert väder idag. höstromantiskt. jag tror det är det absolut bästa väderslaget jag vet. om hösten då det verkligen börjar bli kyligt. underbara höstkläder, varma tröjor och långa halsdukar. vackra färger på allt, höstlöv. mörkret faller, ljus i alingsås. fika på eksteds, varma vantar och min födelsedag. älsklingsvännerna mina, ni är min höstkärlek!  plockade fram mina grymt sköna och snygga vintagestövlar häromdagen, gött bra. då ska jag bara köpa
  en jacka och kanske ett par skor med så är jag laddad och redo för höstkylan som kryper på. jag är jätte höstsugen i år! höst höst! höstmys-kort-med-sjal-för-sjal-är-givet-mys-på-höst! mindre än en vecka kvar tills hanna åker och mindre än en dag tills anna åker. en sak i taget, anna först. ska hem till henne med en liten hejdå present sen, det är skittråkigt att hon ska åka bort nu då vi blivit vänner igen. eller vi kanske inte har varit ovänner men vi har inte umgåtts på säkert ett år eller mer. kul att ha fått kontakt med dom gamla tjejerna igen, livet har blivit så olika för oss alla. liza lever svensson liv med björn och hunden. anna ska på äventyr i england, carro jobbar och hänger fortfarande ihop med aron. malin är smäll gravid och jag har börjat skolan igen.

  jag funderar på stort allvar att ta upp en kär gamal hobby igen, sen i fredags är jag grymt sugen på att börja rida igen. jag hade verkligen glömt bort hur kul det är när man väl sitter på hästryggen och man verkligen får kämpa. till skilnad från att träna sina muskler i ett gym är detta en verklig utmaning, man vet att då man gör rätt och gör saker ordentligt så får man verkligen något tillbaka, hästen jobbar rätt med sina muskler den med. snacka vinna-vinna situation.

  ih jag har en liten ångest som ligger och gnager också, provet på onsdag. hur fan ska det gå?! det är svårt med första provet med ny lärare också då man inte har en aning om vad han/hon vill att man ska kunna, hur dom lägger upp proven och vad man borde lägga störst vikt vid. det är väl bara att ta och läsa och hoppas et går vägen!

  på tal om vikt, jag tror jag har svält upp igen och blivit rund. fast å andra sidan känner jag så här med, jag är inte särskillt dunder tjock precis om än inte spinkig men skulle jag nu under närmsta tiden gå upp så kan vi ju låtsas om att det är muskler jag fått som väger! deal? jag har ju faktiskt börjat träna! any way, jag vill inte gå upp mer så jag får nog jobba på självdeciplinen här och skärpa mig så vi droppar dom extra som redan är med mig. ja det blir nog ordning på det med.

  har hittat en ruggit snygg tshirt jag vill ha då jag fyller år med. ja nu vet ni vilken ni ska köpa så nu sitter jag här och håller tummarna på att nån går och gör mig lycklig fram i oktober.
  finns på sneakersnstuff.com. now you know were to look.

  ja tack för nu. nu ska jag äta en liten lunch och plugga.
  emilia.
  soundtrack: son of a preacher man, aretha franklin. wrap your chops, chords. orange sky, alexi murdoch.

  hm.

  ja dagens wow, eller gårdagens egentligen. vem kunde ana att en randig tröja var rena magin för formerna? eller det kunde man ju faktiskt men ändå. det brukar ju snarare förknippas med förbannelse. men igår överraskade det glatt.

  hela helgen.

  helgen har varit händelserik och trevlig.
  i fredags fikade jag för ovanlihgetens skulle en svänga med maggan. sen åkte jag rätt otippat faktiskt upp till nygård för att rida lektion. anna höll i en drop-in grupp så jag droppade. har bara ridit en och samma häst i typ 5 år och nu hade jag inte ridit alls på över ett år så jag var lite ringrostig. trodde knappt jag skulle komma upp på hästen först men sen insåg jag att va faan, den var ju inte större än 160 och det är ju litet! det var bara att hoppa upp och visa vad man kunde! det är ju inte som att jag inte ridit i mina dagar och nervositeten var som bortblåst. denna timma som lektionen tog har dock resulterat i sån fruktansvärd träningsvärk att jag knappt kan gå i trappor!

  i lördags hade jag bestämt mig för att plugga hela dagen men jag vet inte vad som hände, nånting gick snett längs vägen för jag satt framför teven hela dagen ist! menmen, framår kvällen var det dags att ta sig samman och hoppa ur pyamasen och göra sig redo. då här klar blev jag.
   -->
  mina tradera stövlar som är ett av mina bästa kap i livet.
  sen tog jag mitt vin och min hoj och rullade hem till anna för middag och tjejsnack. det var urmysigt att träffa tjejerna igen.

  OJ! kom på att jag glömde säga om i fredags jue, vi festade, japps det gjorde vi. på icecream parlour på respekt närmare bestämt. det var trevligt som attans, det var sjysst och jag trivdes. påvägen därifrån hände både ett och annat spännande. ett linus försvann, vi antog att han rörde sig mot tåget. två, maggan slängde sin mobil i en fontän. det var hysteriskt roligt och det förgyllde lätt kvällen. tre, linus rörde sig inte mot stationen, snarare hade han lagt siktet söderut och vandrade planlöst iväg, missade sista tåget hem och framåt fem fick han skjuts av en snäll polis från chalmers till tåget där han fick invänta morgontåget hem till sås. 4, alla däckade på tåget hem utom jag som satt och pratade med danielO, aka satan. han är galet labil och skrämmande men ändå as rolig. jag har sagt det förr och jag säger det igen, den snubben är som en skräckfilm. man är as rädd men man kan ändå inte sluta kolla. han var rolig och jag ville föreviga konom med min kamera. skulle inte gjort så för då hotade han med att krossa en flaska i min skalle. jag lade ner kameran. ja han är rolig han.

  tillbaka till i lördags förresten. efter denna eminenta afton är jag stört facinerad av gravida magar. jag har alltid tyckt att det är döds snyggt med gravida magar och tunikor, jag ska bara ha tunikor då jag är på smällen. malin hade ingen tunika men var vacker ändå. jag fick reda på massa spännande mag-fakta. typ att bäbisen faktiskt sover och är vaken i omgångar i magen, jag har alltid trott att dom typ ligger i dvala ända tills dom kommer ut! jag fick känna på magen då den rörde på sig, as fräckt var det! oh malin kommer få urgullig unge! i oktober med, tänk om det blir på min födelsedag!?

  nu är det sömnig sundag här igen och klockan är redan kvart över två, jag har varken ätit frukost än eller satt igång att plugga. ska nog ta och göra det nu. måste hinna se hanna en sväng med, har inte setts på en vecka!!! baj, jag hade ju tänkt träna idag med, får se ill att hinna det imorgon ist!

  for now, goodbye. emilia